Educație

Inspectoratul Scolar imparte banii pentru mobilier

Camelia Stănilă
12 mar 2008 1042 vizualizări
Iordache Bostan vrea ca bancile si scaunele pentru elevi sa aiba avizul Autoritatii de Sanatate Publica u Colegiul Unirea ar putea primi 200 mii lei pentru sala de festivitati

Inspectoratul Scolar nu decis sa nu se amestece in achizitia de mobilier scolar, astfel ca unitatile beneficiare se vor ocupa de aceste dotari. Ministerul Educatiei a repartizat deja scolilor vrincene nu mai putin de 1.760 mii lei (17,6 miliarde de lei vechi), suma ce va fi impartita de sefii invatamintului, in functie de solicitarile din teritoriu. Singura conditie impusa de inspectorul general Iordache Bostan, aprobata luni si in Consiliul de Administratie, este aceea ca scolile sa solicite avizul Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) atunci cind vor dota salile de clasa cu noi pupitre si scaune pentru elevi. "ISJ va face doar distribuirea sumelor, iar unitatile vor trebui sa se ocupe de documentele necesare achizitiei. Am propus personal o conditie suplimentara, ca unitatile sa ceara si avizul ASP, care in fond va face referire si la faptul ca bancile sa fie reglabile pe verticala si orizontala. Dorinta noastra este ca aceste banci sa poata fi utilizate si de copiii din clasele mici si de ce mari, la parametri normali. In unitatile scolare au ajuns de multe ori banci prea joase pentru elevii de a XII-a sau prea inalte pentru cei de a V-a. Este un inconvenient care a fost observat si de doamna doctor Draguna", a mentionat seful ISJ, Iordache Bostan. Acesta a adaugat ca numai in ultima perioada au venit la ISJ zeci de solicitari pentru mobilier scolar, insa toate acestea vor fi analizate in CA si astfel se vor stabili si prioritatile. "Poate vor exista si nemultumiri, insa trebuie sa avem in vedere si scolile care au fost reabilitate si unde se va merge pe ideea ca mobilierul sa fie nou. Trebuie sa ne gindim si la sala de festivitati a Colegiului Unirea, unde sint necesare 2 miliarde de lei vechi. Vom cauta sa facem o repartitie cit mai echitabila. Stim ca sint si scoli in rural care au banci foarte vechi si n-au beneficiat de fonduri pina acum. Cred ca avem in jur de 50 de adrese venite numai in ultima perioada, insa sint si solicitari mai vechi", a completat Iordache Bostan. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.