Educație

Ineditul concurs Mister Pi, la a III-a editie

Camelia Stănilă
6 mar 2008 847 vizualizări
Scoala "Ion Basgan" din Focsani organizeaza in acest an a treia editie a concursului de matematica aplicata pe calculator "Mister Pi", initiat de Asociatia Romana de Resurse Educationale (ARRE).

Scoala "Ion Basgan" a inceput deja inscrierile pentru competitia de pe 14 martie

Competitia va avea loc pe 14 martie - Ziua Mondiala a numarului Pi - astfel ca inscrierile se pot face pe pagina de internet a concursului, www.pi.arre.ro, pina in preziua evenimentului. Organizatorii asteapta peste 100 de elevi de gimnaziu si liceu, dornici sa "redescopere frumusetea matematicii prin intermediul aplicatiilor ei, prin intermediul numerelor celebre si a istoriei matematicii, prin intermediul fascinantelor posibilitati de gindire si de lucru pe care le ofera calculatorul". La concurs sint invitati nu doar elevi atrasi de rationamentele matematice, ci si tinerii interesati de modul in care proprietatile numerelor se regasesc in arhitectura, arte plastice si muzica. "Concursul va avea 5 sectiuni, fiind destinat elevilor de la clasele V- XII: numarul Pi, numarul e, text - gimnaziu si liceu, grafica - gimnaziu si liceu si calcul mintal. In acest an am extins practic concursul, el fiind organizat in parteneriat cu Colegiul National «Al. I. Cuza», Colegiul Tehnic «Edmoind Nicolau», Liceul de Muzica si Arte Plastice si Scoala de Arte si Meserii Panciu. Vom premia cite trei elevi pe fiecare sectiune, insa in evaluarea nationala va intra lucrarea elevului cistigator pe fiecare sectiune", a precizat Alexandrina Ivam, directorul Scolii Pi la nivelul judetului Vrancea. De altfel, anul trecut, elevii vrinceni au ocupat doua locuri II in cadrul competitiei nationale. Ca si anul trecut, profesorii vor putea participa la o sesiune de comunicari, centrata pe probleme de metodica si interdisciplinaritate in predarea matematicii. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.