Educație

Dascalii au inceput sa se teama pentru posturi

Camelia Stănilă
5 mar 2008 1227 vizualizări
Audientele din ultima perioada au vizat anumite cazuri speciale care ar putea aparea la restringeri de activitate, continuitati pe post sau pretransferari u dascalii care au primit prelungire sint asteptati la ISJ sa-si ridice deciziile

Dascalii vrinceni au inceput sa se teama pentru posturile lor, cel putin asa reiese din aspectele semnalate in cadrul audientelor primite de seful Inspectoratului Scolar, Iordache Bostan. Acesta a precizat ca, in acest sezon, cadrele didactice solicita precizari suplimentare privind restringerile de activitate, continuitatile pe post sau pretransferarile, etape care se vor derula chiar din aceasta luna. Desi recunoaste ca uneori directorii mai fac si unele ilegalitati, legate de pastrarea unor posturi sau aducerea in scoala a unor persoane pe care le agreaza, Iordache Bostan tine sa le cistige increderea dascalilor, in privinta corectitudinii etapelor de mobilitate. "La audiente, cadrele doresc sa prezinte situatii particulare, uneori acuzind directorii de scoli ca au intentia de a nu respecta intocmai metodologia. Am mai primit reclamatii legate de pericolul pierderii unor posturi, dar uneori aceste aspecte nu se confirma. Exista si aceasta frica de a nu pierde postul, insa nu e rea intentie din partea directorilor. As vrea sa subliniez ca noi vom actiona corect, in spiritul metodologiei si pina la proba contrarie cadrele didactice sa aiba incredere in directorii de scoli, in echipa de la Personal si in inspectorul general. Totodata, ii rog pe domnii directori sa fie foarte atenti, impartiali, corecti, intr-un cuvint sa-si respecte deontologia profesionala", a mentionat Iordache Bostan, precizind ca si "micile ilegalitati" descoperite se regleaza in Consiliul de Administratie sau in comisia paritala constituita la nivelul ISJ.


Incep completarile de norma


Incepind din aceasta saptamina vor demara alte etape ale mobilitatii cadrelor didactice, iar pentru derularea mult mai eficienta a acestora dascalii care au primit continuitate peste virsta standard de pensionare sint rugati sa vina la ISJ pentru a-si ridica deciziile. Intre 6-10 martie se vor face completarile de norma pentru cadrele didactice care vor sa-si intregeasca catedra intr-una din cele doua unitati in care activeaza. ISJ va afisa apoi, pe 11 martie, lista orelor/ catedrelor vacante rezervate, ce vor fi disponibile pentru completarile de norma in a doua specialitate, lucru efectuat intre 17-21 martie. Pentru prima data in acest an, o a doua etapa a completarilor de norma se va efectua in sedinta publica, tot intre 17-21 martie, vizind completarile de norma pentru dascalii de la oras care au 15 ore intr-o unitate si au nevoie de inca 3 ore. "Toti cei care mai au nevoie de aceste ore vor completa fise de punctaj, conform anexei 2 din metodologie. In rural aceste completari de norma pot fi definitive, la cererea cadrelor didactice, insa in urban acest lucru nu e posibil", a explicat Cristi Stiru si la ultima sedinta cu directorii de scoli. Tot pe parcursul lunii martie vor incepe demersurile pentru pretransferuri si rezolvarea restringerilor de activitate. Lista posturilor care dispar de la toamna va fi anuntata chiar saptamina viitoare, pe 11 martie, in timp ce lista posturilor vacante/rezolvate, inclusiv cu cele alocate restringerilor, va fi afisata de ISJ pe 28 martie. Solicitarile de pretransfer sau transfer pentru solutionarea restringerilor de activitate se fac insa intre 8-18 aprilie (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 18 ore, 28 minute, 50 secunde
Daca dovleacul din fruntea ISJ stia ca sunt restrangeri de activitate de ce a dat prelungiri pensionarilor?
, acum 739398 zile, 18 ore, 28 minute, 50 secunde
Are perfectă dreptate nick. De ce oare? De ce le-a dar prelungire şi al doilea an? Asta este măgărie!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.