Educație

Doua noi colegii, pregatite sa apara in Focsani

Camelia Stănilă
4 mar 2008 1351 vizualizări
Inspectoratul Scolar a dat aviz la finele saptaminii trecute in vederea schimbarii statutului pentru Grupul Scolar Agricol, care de curind a primit si numele lui Valeriu D. Cotea, precum si pentru Grupul Scolar de Constructii Montaj.

Grupul Scolar Agricol si cel de Constructii Montaj vor sa-si schimbe statutul

Doua noi colegii sint pregatite sa apara in rindul unitatilor de invatamint din Focsani. Documentatia depusa de cele doua licee trebuie aprobata insa de Ministerul Educatiei, astfel ca va mai dura citeva luni, poate chiar pina la inceputul anului scolar viitor. Daca Grupul Scolar Agricol si-a exprimat mai demult intentia de a se transforma in Colegiu Agrotehnic "Valeriu D. Cotea", conducerea Grupului Scolar de Constructii Montaj abia acum s-a decis asupra numelui pe care sa-l poarte. Aceasta s-a oprit asupra arhitectului, inginerului si profesorului Ion Mincu, de numele caruia se leaga aparitia unei scoli nationale in arhitectura, domeniu in care a promovat un stil traditional romanesc. "Ne-am gindit mai demult la lucrul acesta, insa nu am definitivat demersurile. Acum am facut o solicitare, un raport de evaluare dupa criteriile stabilite de Minister si asteptam o decizie favorabila. Ne-am gindit sa luam numele arhitectului Ion Mincu, fiind in legatura cu profilul nostru de constructii. Este un om de stiinta nascut in Focsani in 1852. Luasem in calcul si numele Anghel Saligny, insa nu am dorit sa se faca vreo confuzie cu scoala", a precizat Vasile Lupu, directorul Grupului Scolar de Constructii Montaj. Acesta a mentionat ca liceul, care scolarizeaza circa 900 de elevi, indeplineste criteriile pentru a deveni Colegiu. De altfel, unitatea a beneficiat de o reabilitare din fonduri Phare, sala de sport si atelierele au fost de asemenea reabilitate recent, astfel ca elevii au conditii bune de studiu. "Cu banii obtinuti prin autofinantare am reusit sa mai cumparm citeva table, calculatoare, mobilier, inclusiv sa dotam atelierele", a mai completat directorul Vasile Lupu. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.