Educație

Subiectele de bac pot fi consultate pe internet

Camelia Stănilă
1 mar 2008 826 vizualizări
Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT) a publicat ieri subiectele pentru probele scrise ale examenului de bacalaureat, ele putind fi deja consultate pe site-ul www.subiecte2008.edu.ro.

Variantele, publicate www.subiecte2008.edu.ro, sint in dezbatere publica pina pe 31 martie

Desi initial se vorbea de renuntarea la cele 100 de subiecte pentru fiecare disciplina, lucru care a stirnit numeroase controverse anul trecut pe motiv ca determina invatarea mecanica in rindul elevilor sau ii descurajeaza pe altii, in 2008 MECT a publicat nu mai putin de 300 de subiecte/grupuri de itemi pe fiecare disciplina de examen. Aceasta in conditiile in care metodologia din acest an prevede extragerea separata a variantei pentru subiectul I, II si III care se vor afla pe foaia de examen a candidatilor. O metoda in plus de preventie antifrauda. Astfel, pentru a obtine varianta finala a unei probe scrise se vor stabili, prin extragerea din urne, trei numere, de la 1 la 100. Fiecarui subiect/ grupa de itemi ii sint atribuite 30 de puncte, iar punctajul total al variantei de subiecte este de 100 de puncte, cu cele 10 din oficiu. Reprezentantii MECT au precizat ca subiectele publicate pe www.subiecte2008.edu.ro sint in dezbatere publica in perioada 1-31 martie, timp in care se pot face propuneri, sugestii si corecturi. Opiniile celor interesati sint asteptate la adresa de mail bacalaureat@cnceip.ro sau prin fax la numarul 021/ 31.03.207. Varianta finala a subiectelor pentru bacalaureat va fi republicata pe 12 aprilie. Prima sesiune a examenului de bacalaureat din anul 2008 este programata intre 23 iunie si 9 iulie, iar a doua intre 18 august si 1 septembrie. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.