Educație

Tabara de vara pentru cercetasi

Camelia Stănilă
28 feb 2008 787 vizualizări
Tinerii dornici sa participe la activitati aplicativ-militare vor trebui sa-si demonstreze mai intii cunostintele despre Armata Romăniei, NATO si UE

Liceenii din clasele IX- XI sint incurajati si in acest an sa-si dezvolte calitatile fizice, spiritul de competitie si de echipa in cadrul celei de-a cincea editii a "Taberei de vara pentru cercetasi", organizata de Ministerul Apararii, in parteneriat cu Autoritatea Nationala pentru Tineret si Asociatia Euroatlantica "Manfred Worner". Actiunea se va derula intre 27 iulie- 3 august la Academia Navala "Mircea cel Batrin" din Constanta, cu Sprijinul Statului Major al Fortelor Navale. Tabara desfasurata sub deviza "Fii cel mai bun! Fii la inaltime!" este precedata de doua etape de selectie, in cadrul carora vor fi testate cunostintele elevilor despre Armata Romaniei, NATO si UE. în prima etapa (27 februarie - 20 aprilie), echipe constituite din cite doi liceeni vor trebui sa completeze un formular de inregistrare si sa raspunda la 15 intrebari tip grila. Pentru cea de-a doua etapa (21 aprilie - 8 iunie), se califica echipele care au raspuns corect la cel putin 10 intrebari, sarcina acestora fiind de a raspunde la un nou set de intrebari. în perioada 10 - 15 iunie, juriul concursului va evalua raspunsurile trimise prin e-mail de echipele inscrise, primele 21 dintre acestea urmind sa participe la tabara de pregatire. Programul acesteia va cuprinde activitati aplicativ - militare, intreceri sportive, vizite la obiective militare si turistice din zona. Detalii cu privire la actiune pot fi obtinute de pe pagina web www.mapn.ro/tabara, precum si de la responsabilul de proiect, locotenent-colonelul Liviu Dragoman, telefon 0728.083.260. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.