Educație

O anonima i-a pus pe drumuri pe inspectorii scolari

Camelia Stănilă
26 feb 2008 892 vizualizări
O invatatoare din Movilita a fost acuzata ca sta mai mult prin tribunale, lasind copiii de izbeliste u ISJ spune insa ca reclamatia nu se confirma u Iordache Bostan considera necesare sanctiuni pentru cei care pun pe drumuri institutiile statului

O invatatoare din Movilita a fost reclamata la Ministerul Educatiei ca nu respecta programul scolar, stind mai mult prin tribunale si lasind copiii de izbeliste. Mai mult, cadrul didactic ar fi pontat pentru perioadele lipsa, incasind in acelasi timp si salariu de merit. Petitia, pusa pe seama unui grup de parinti, a ajuns spre informare la Inspectoratul Scolar, cu indicatia de a fi clasata de vreme ce nu este asumata de nimeni. Inspectorii vrinceni au verificat insa informatiile si au ajuns la concluzia ca faptele nu se confirma. Cu atit mai mult cu cit aceeasi reclamatie ajunsese la ISJ si cu 2-3 luni in urma, fiind de asemenea verificata. "In urma anchetei reiese ca invatatoarea dovedeste un comportament adecvat in cadrul scolii si in afara ei. Nu lipseste nemotivat, iar in timpul in care se afla la Tribunal, in procesele pe care le are cu fostul sot, orele sint tinute de o invatatoare pensionara. Avem si acte doveditoare in acest sens, inclusiv biletul de externare din spital, caci femeia a fost injunghiata de fostul sot, dupa cum se arata chiar in declaratia obtinuta de la directorul Scolii Movilita", a mentionat inspectorul general Iordache Bostan. Acesta spune ca in situatia in care in spatele reclamatiei s-ar fi aflat un grup de parinti, acestia veneau si la ISJ, asa cum s-a mai intimplat si in alte cazuri. Mai mult, seful invatamintului banuieste ca in spatele anonimei sta chiar sotul invatatoarei. Aceasta si in conditiile in care sesizarea prezinta si datele exacte in care reclamata a fost in instanta. Iordache Bostan a dorit sa mentioneze ca va da in continuare importanta anonimelor, insa considera necesare si sanctiuni pentru cei care pun degeaba pe drumuri institutiile statului. "Stiu ca am spus ca niciodata nu iese fum fara foc, astfel ca orice sesizare trebuie verificata, dar de aceasta data consider ca invatatoarea nu are nici o vina. Cred ca ar trebui sesizata si politia, pentru ca asa oricine poate face reclamatie in numele altor persoane si pune institutiile statului in alerta, se cheltuie bani... Ar trebui masuri ca in cazul celor care apeleaza fals la 112", a adaugat Iordache Bostan. Seful ISJ a adaugat ca de la numirea sa in fruntea institutiei, in urma cu 6 luni, doar 4-5 reclamatii din Vrancea au ajuns la Ministerul Educatiei. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.