Educație

Noua invitatie la concursul Made for Europe

Camelia Stănilă
23 feb 2008 1000 vizualizări
Proiectele finantate prin programe comunitare se pot lua si in acest an la intrecere u anul trecut, proiectul Scolii "Ion Basgan" a luat locul I la nivel national

Scolile si liceele vrincene implicate in proiecte comunitare sint invitate si in acest an sa se "dueleze" in materie de produse finale, in cadrul celei de-a doua competitii "Made for Europe". Concursul este deschis tuturor unitatilor care anul trecut au derulat astfel de proiecte, ce stimuleaza inclusiv creativitatea si inovatia in rindul elevilor. Desi anul trecut doar patru unitati de invatamint s-au inscris la faza judeteana a competitiei, proiectul desemnat cistigator a urcat pe locul I in clasamentul national. Produsele finale din proiectul Comenius "Arta prin ochiii copiilor si cu ajutorul computerului", realizat de Scoala "Ion Basgan", au fost premiate pentru creativitate, originalitate si utilitate, fiind o incununare a muncii elevilor si cadrelor didactice. Un motiv in plus ca editia a II-a sa atraga si mai multe scoli, pentru a-si promova activitatile. Inscrierile se fac intre 17-21 martie, iar expozitia finala la nivel judetean va trebui realizata pe 24 martie, prin implicarea inspectorului scolar responsabil cu gestionarea programelor comunitare. Sesiunea publica de prezentare a proiectelor se va derula pe 27-28 martie. Atit la faza judeteana, cit si la cea nationala a "Made for Europe", produsele inscrise in concurs vor fi expuse publicului, care va putea aprecia, prin intermediul unor buletine de vot, care este cel mai original, cel mai util si cel mai interesant produs final expus. Produsele cele mai apreciate de catre vizitatori vor primi un premiu de popularitate. De altfel, la jurizare se va tine cont si de relevanta produsului pentru unitatea de invatamint, de caracterul practic al acestuia si de masura in care ofera oportunitati de realizare a altor proiecte si parteneriate. Faza nationala a "Made for Europe" se va desfasura la Tirgu Mures, in perioada 1-3 mai. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.