Educație

CNU a fost impinzit cu camere video

Camelia Stănilă
18 feb 2008 817 vizualizări
Investitia de peste 25 mii lei va fi utilizata chiar din aceasta saptamina u laboratorul de biologie al liceului a fost spart chiar inainte de montarea camerelor de supraveghere

Colegiul National Unirea a fost impinzit de camere video de supraghere, atit pe holuri, cit si in curte. Acestea vor fi date in folosinta in cursul acestei saptamini, iar supravegherea se va face atit din biroul directorului, cit si de profesorul de serviciu. Sistemul, care a necesitat o investitie de circa 25 mii lei (250 milioane lei vechi) a fost extins la 17 camere video, inclusiv cu reflectoare sensibile la miscare pentru exterior, astfel ca liceul va fi bine supravegheat, atit la intrarea profesorilor, cit si in curtea interioara. "La proiectul initial cu 16 camere video, am mai adaugat o camera, am mai modificat cite ceva, astfel ca deocamdata nu stim la cit se ridica valoarea exacta. Investitia nu putea fi insa realizata fara contributia comitetului de parinti, pentru ca fonduri din alta parte nu am avut", ne-a spus directorul CNU, Carmen Atarcicov. Conducerea colegiului a decis achizitionarea unui sistem de supraveghere inca de anul trecut, insa lucrurile au mai intirziat si, din pacate, in acest interval de timp a avut loc si un incident in laboratorul de biologie. Acesta a fost spart, astfel ca din incapere a disparut calculatorul si imprimanta, dupa cum ne-a spus directorul Carmen Atarcicov. Desi pina acum elevii liceului nu au creat probleme deosebite, conducerea CNU suspecteaza ca autorii ar fi elevi, de vreme ce au atacat "la sigur" exact acea incapere. "Deocamdata nu s-au descoperit autorii, abia in urma cu o saptamina s-a facut amprentarea. Mi-e teama insa sa nu fie vorba de elevi. Fereastra de la acea incapere este la inaltime, e formata din trei geamuri si s-a fortat exact cel care era mai slab... Practic, s-a mers la sigur. Nu au mai fost si alte incaperi sparte. Camerele de supraveghere ne sint astfel foarte necesare, inclusiv pentru siguranta elevilor. Pentru ca perimetrul liceului este mare si paznicul pe care il avem acopera cu greu tot arealul", a mai completat Carmen Atarcicov. Aceasta a adaugat si faptul ca montarea camerelor de luat vederi nu a creat o reactie negativa in rindul tinerilor sau a cadrelor didactice. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.