Educație

49 elevi s-au prezentat la tezele unice

Camelia Stănilă
13 feb 2008 674 vizualizări
Prima proba a sesiunii speciale a tezelor cu subiect unic pentru elevii de clasa a VII-a si a VIII-a a adus la start doar 49 din cei 213 elevi aminati pe primul semestru.

La clasa a VII-a, 34 din 123 de elevi si-au aratat ieri cunostintele la matematica, in timp ce la clasa a VIII-a s-au prezentat la proba doar 15 din cei 90 de elevi trecuti in evidente. Conducerea Inspectoratului Scolar a explicat prezenta scazuta prin faptul ca multi din acesti elevi nu frecventeaza scoala sau sint plecati peste hotare. "Acesti elevi fie nu au frecventat cursurile, fie au plecat in strainatate fara sa anunte. Neavind acte doveditoare, scolile nu au putut scoate elevii din cataloage, astfel ca abia la final acestia vor fi trecuti la abandon", a explicat adjunctul ISJ, Tudor Gogancea. Proba de ieri a demarat la orele 12.00 si s-a desfasurat fara incidente la nivelul judetului Vrancea. Elevii au avut la dispozitie 2 ore pentru a rezolva varianta de subiect cu numarul 5. Urmatoarea proba, atit la clasa a VII-a cit si la a VIII-a, va avea loc saptamina viitoare, pe 20 februarie, la limba si literatura romana. Pe 22 februarie este programata teza la istorie sau geografie, pentru clasa a VIII-a. Pentru cei absenti, mai exista o sansa de sustinere a tezelor cu subiect unic in sesiunea speciala din lunile mai - iunie. (C. STANILA)


Continua stringerea de semnaturi impotriva tezelor


Directorul Scolii "Ion Basgan", Tiberiu Dima, continua lupta pentru eliminarea tezelor cu subiect unic, in speranta ca admiterea absolventilor de clasa a VIII-a la liceu sa nu fie viciata. Pina la aceasta data, peste 100 de cadre didactice s-au alaturat demersului sau, de la scoli precum "Duiliu Zamfirescu", "Nicolae Iorga", Anghel Saligny", Colegiul Unirea etc. Stringerea de semnaturi continua si in urmatoarea perioada, inclusiv in rindul parintilor care sustin o ierarhizare corecta in vederea admiterii. "Am trimis scrisori la Minister si asteptam raspunsuri. Dorim chiar sa facem un punct de colectare semnaturi in holul scolii, pentru parinti, pentru ca nu am reusit sa vorbim prea mult cu ei pina acum. Sint insa destui care s-au anuntat ca vor sa ne sustina. Miscarea mai puternica este insa in Bucuresti, unde chiar va fi o problema in stabilirea ierarhiei elevilor, caci sint foarte multe note mari la tezele unice. Acolo sint si parinti mai influenti si poate demersul da roade. Noi nu vom ceda, chiar daca unii oameni poate se tem sa arate neregulile. Trebuie insa sa prevenim, acest lucru e mai important", ne-a spus Tiberiu Dima. Acesta va aparea si pe postul public de radio, joi dupa-amiaza, unde va avea o confruntare in direct chiar cu secretarul de stat Zvetlana Preoteasa, care nu l-a luat foarte in serios la Focsani. (C. S.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.