Educație

Cartea de ieri, cartea de azi

Camelia Stănilă
13 feb 2008 788 vizualizări
Proiectul pentru stimularea lecturii in rindul elevilor a fost lansat saptamina trecuta de Scoala Sirbi - comuna Tifesti

Scoala Sirbi din comuna Tifesti a lansat saptamina trecuta un interesant proiect menit sa-i atraga pe copii spre lectura, dar si spre valorile culturale nationale si locale. Sub genericul "Cartea de ieri, cartea de azi", dascalii vor incerca sa dezvolte capacitatea intelectuala a micutilor, interesul pentru lectura, dar si sa-i educe pe micuti si pe parinti cu ajutorul lecturilor suplimentare. Astfel, 21 de copii cu virste intre 6 si 11 ani vor fi initiati in folosirea calculatorului pentru descoperirea tainelor cartilor virtuale, alaturi de 2 cadre didactice si 10 parinti. In cadrul proiectului, coordonat de institutor Maricela Mustata, micutii vor fi incurajati sa participe activ in procesul de invatare, 5 elevi dezavantajati fiind chiar sprijiniti in privinta integrarii in colectivitate. Proiectul, finantat cu 20.850 lei, include numeroase activitati, de la intilnirea cu scriitorul satului, vizita la Biblioteca nationala din Bucuresti si pina la activitati practice de lectura impreuna cu parintii si initiere in folosirea cartii virtuale. "Sa invatam din imagini", jocul de rol "Micul bibliotecar" sint alte doua activitati derulate din cadrul Scolii Sirbi. Copiii si parintii vor beneficia de material didactic nou (carti, planse, calculatoare), pentru a invata sa utilizeze cartile in format electronic. Printre achizitiile din proiect se numara 2 calculatoare, o multifunctionala, mese, scaune, picturi, dar si carti din numeroase domenii. Cum si Biblioteca comunala Tifesti este partener in proiect, micutii vor intelege cum functioneaza o biblioteca si rolul pe care il are aceasta in formarea culturii generale, parintii vor avea o mai strinsa legatura cu scoala si vor fi implicati in activitatile extrascolare derulate, iar cadrele didactice vor aplica noi metode educationale, pentru a-si imbunatati relatia cu elevii. Dascalii si-au propus sa realizeze si pliante, sa redacteze articole insotite de fotografii, pentru a-si populariza activitatile in comunitate si nu numai. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.