Educație

Noua modalitate de testare a elevilor, la matematica

Camelia Stănilă
12 feb 2008 1216 vizualizări
Elevii vrinceni isi pot testa cunostintele la matematica nu doar cu profesorii de la clasa sau la meditatiile platite de parinti, ci pot apela si la o evaluare externa, similara cu cea de la examenele de final.

Simbata are loc etapa a II-a a Concursului National de Evaluare in Matematica

Un astfel de sistem ofera Concursul National de Evaluare in Matematica, desfasurat sub coordonarea prof. univ. Constantin Nastasescu, membru corespondent al Academiei Romane. Simbata 16 februarie are loc etapa a doua a competitiei, ce se adreseaza tuturor elevilor, de la clasa a II-a pina la clasa a XII-a, din orice zona a tarii. Potrivit site-ului www.evaluareineducatie.ro, in Vrancea exista 3 centre, la Scoala nr. 4 Adjud, Colegiul National "Al. I. Cuza" Focsani si Liceul "Ioan Slavici" Panciu. Noutatea acestor teste consta in faptul ca le da elevilor posibilitatea sa-si verifice periodic cunostintele, pe etape de parcurgere a materiei, in vederea obtinerii unor rezultate bune la viitoarele examene si concursuri. Astfel se asigura o asimilare ritmica a materiei si se ofera posibilitatea de a fi descoperite acele segmente pe care elevul nu le stapineste suficient. In plus, sistemul nu este piramidal, astfel ca elevii se pot inscrie la orice etapa, singura conditie fiind o taxa de participare de 20 lei. Etapa a III-a va avea loc pe 12 aprilie, iar finala pe 24 mai, data la care se va organiza si un simpozion de matematica. Evaluarea are valente de concurs prin premiile oferite, in finala acestea constind in 5 participari la etapa finala, un premiu de 300 lei, unul de 200 lei, unul de 100 lei si 2 mentiuni de onoare (diploma si culegeri auxiliare). (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.