Educație

Plagiat la concursul de informatica Unirea 2008

Camelia Stănilă
11 feb 2008 1122 vizualizări
Un plagiat a dat peste cap jurizarea concursului de informatica Unirea 2008. Desemnarea cistigatorilor s-a facut cu intirziere din cauza problemelor pe care le-a presupus pagiatul la lucrarea "Dex LogicalSchema", a elevului Catalin Sminticiuc de la Colegiul National "Nicu Gane" din Falticeni.

Vrancea a reusit sa ia premiul I la sectiunea "pagini web" prin elevul Remus Alexandru

Rezultatele au fost afisate simbata, Vrancea reusind sa obtina si un loc I la categoria "pagini web", prin elevul Remus Alexandru de la Colegiul Unirea. Acesta a cistigat sectiunea cu pagina creata pentru Federatia Romana de Turism Sportiv (FRTS). La aceeasi categorie, premiul II a ajuns la Hunedoara (pagina CNAV), premiul III la Botosani (Teeo), in timp ce mentiunea a fost acordata Revistei ASA in format electronic, realizata de mai multi elevi din Bacau. La "software educational si utilitar", marele premiu a ajuns la Bucuresti (lucrarea "InfoPlus"), locul II la Suceava ("Sistemul nervos vegetativ"), locul III la Gorj ("Cruciadele 2.0), in timp ce mentiune a primit un elev din Botosani (lucrarea PIFv2.0), iar un premiu special a ajuns la Cluj pentru lucrarea "Jules Verne". Noua sectiune multimedia a atras, de asemenea, multi elevi, care au conceput lucrari care mai de care mai interesante. Locul I a fost ocupat de "Alege o viata fara droguri" (Hunedoara), in timp ce pe locul II s-a clasat "Battle for survival" (Caras Severin), iar pe III "Perspective" a vrincenilor Dorinel Stanciu si Bogdan Scutaru de la CNU. O mentiune a fost acordata lucrarii "Drogurile ucid vise" (Hunedoara). Cistigatorii vor primi diplome in format PDF, dar si premii in bani. De asemenea, premiile I vor primi si cite un loc gratuit la concursul "InfoEducatie" de la Galaciuc. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.