Educație

Liceenii, indrumati spre teatru, fotografie si poezie

Camelia Stănilă
11 feb 2008 1006 vizualizări
Tinerii sint invitati sa se inscrie, pina pe 15 mai, la cea de-a saptea editie a festivalului "LicArt" u in finala de anul trecut a ajuns si cuzista Alina Ciubotaru, la sectiunea poezie

Liceenii sint din ce in ce mai atrasi de teatru, dar si de fotografie si poezie, lucru observat si in cadrul ultimelor editii STEV. De data aceasta, tinerii vrinceni sint provocati sa-si incerce talentul la un Festival National de Arte - LicArt - ajuns la editia a saptea. Acesta este organizat de Clubul "Noua ne pasa" si Ministerul Educatiei, special pentru elevii de clasele IX- XII. Concursul are trei sectiuni, poezie, fotografie (alb-negru, portret, tematica diversa) si teatru. Inscrierile se fac pina pe 15 mai, putind fi facute on-line pe site-ul www.licart.ro (poezie, fotografie), cit si prin posta. On-line, insa, participantii isi pot inlocui creatiile pina la data limita si chiar pot vota lucrarile postate de ceilalti candidati. Ca in fiecare an, festivalul LicArt se va incheia cu Marea Finala, o manifestare culturala ampla care se va desfasura la Bucuresti, in vara acestui an, pe parcursul a doua zile, si la care vor fi invitati toti nominalizatii celor 3 sectiuni. Printre finalistii editiei de anul trecut, care a reunit peste 1.600 de liceeni, s-a aflat si cuzista Alina Ciubotaru, cu poezia "Cum sa-ti intorn pasii". La categoria poezie, tinerii trebuie sa inscrie trei creatii proprii, iar in prima etapa de stabilire a nominalizarilor vor conta si parerile liceenilor inscrisi in competitie. Sectiunea de fotografie are 3 categorii: fotografie digitala - alb-negru, fotografie digitala - portret si fotografie digitala - tematica diversa. Liceenii se vor inscrie cu un singur set de 3 fotografii la fiecare categorie, dar se pot inscrie la cite categorii doresc. De altfel, participantii de la fotografie se pot inscrie si la poezie si invers. Se vor acorda premii I, II, III substantiale, anul trecut acestea ridicindu-se la 16.000 lei, la toate sectiunile festivalului. Trupele de teatru vor fi recompensate in acest an si cu un mare premiu mult mai consistent, iar pentru ca reprezentantiile din finala sa se desfasoare in conditii cit mai bune s-a instituit si o taxa de inscriere de 25 lei pentru fiecare actor. Un liceu poate inscrie mai multe trupe, dar nici un actor nu are voie sa faca parte din mai mult de o trupa. De asemenea, o trupa se poate inscrie cu cel mult doua spectacole, cu o durata intre 15 si 45 de minute. Pentru inscriere, reprezentatiile trebuie inregistrate si trimise sub forma de DVD sau CD. Pentru detalii suplimentare legate de regulamentul de inscriere se pot obtine de pe site-ul www.licart.ro. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.