Educație

Continua programul Euro 200

Camelia Stănilă
7 feb 2008 655 vizualizări
Programul "Euro 200" pentru stimularea achizitiei de calculatoare noi in rindul familiilor cu venituri modeste va continua si in acest an, potrivit unei hotariri luate ieri de Guvern.

Ajutorul financiar pentru procurarea unui calculator poate fi solicitat pina la 31 martie

Executivul a modificat normele metodologice pentru aplicarea legii care reglementeaza acest program social, actualizind si configuratia minima care trebuie aplicata computerului achizitionat, in functie de evolutiile tehnologice: 2 GHz, 1GB RAM si 160 GB hard disk. "Familiile finanteaza din resurse proprii achizitionarea unor calculatoare mai performante", au tinut sa precizeze reprezentantii Guvernului, desi oricum solicitantii mai trebuie sa adauge si ceva din buzunar pentru a-si putea procura echipamentul la configuratia minima, caruia ii mai trebuie si monitor, tastatura si mouse. Cei 200 de euro se acorda, ca si pina acum, familiilor care au studenti sau elevi inscrisi la institutii de invatamint acreditate si care beneficiaza de un venit pe membru de familie mai mic de 150 de lei. Cererile pentru acest sprijin trebuie depuse pina la data de 31 martie, urmind ca pina la 1 mai Ministerului Educatiei sa afiseze si lista persoanelor eligibile din acest an. Hotarirea adoptata ieri prevede si schimbarea culorii bonurilor valorice care vor fi acordate in 2008, pentru a elimina posibilitatea refolosirii bonurilor anulate din 2007. Cupoanele pe baza carora se vor achizitiona echipamentele IT vor fi eliberate la finalul lunii mai, beneficiarii avind la dispozitie 30 de zile pentru a efectua tranzactia la un operator economic autorizat. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.