Educație

Concurs de eseuri si arta grafica pe tema comunismului

Camelia Stănilă
6 feb 2008 1241 vizualizări
Elevii claselor V- XII sint invitati sa se inscrie la un concurs de eseuri si arta grafica ce vizeaza istoria comunismului romanesc, organizata de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului din Romania (IICCR).

Elevii sint invitati sa trimita lucrari pe tema "Elev in comunism" pina pe 15 aprilie

Competitia "Elev in comunism" este menita sa-i determine pe elevi sa reflecteze asupra naturii totalitare si represive a regimului de dinainte de 1989, perioada istorica ce marcheaza inca societatea. Totodata, concursul doreste sa stimuleze cercetarea personala si creativitatea adolescentilor. Eseurile trebuie sa aiba 3-5 pagini scrise la calculator, cu font Times New Roman, dimensiunea caracterului 12, distantare la un rind si jumatate. Data limita de predare a eseurilor este 15 aprilie. Ele trebuie transmise prin posta, cu confirmare de primire, la OP 39, CP 50 Bucuresti sau prin e-mail la adresa concurseseu@iiccr.ro. Toti elevii care vor trimite eseuri, cit si profesorii coordonatori vor primi diplome de participare. Eseurile cistigatoare, pe categoriile V-VIII si IX-XII, vor fi publicate de IICCR intr-un volum, care va fi distribuit unitatilor de invatamint. La sectiunea desen si arta grafica, elevii pot realiza desene (acuarela, creion etc.), dar si colaje, afise, grafica pe calculator. Plansele trebuie sa aiba dimensiune A4 sau, in cazul celor realizate pe calculator, sa aiba o rezolutie de 240 DPI. Data limita de predare este tot 15 aprilie, adresele de transmitere fiind OP 39, CP 50 Bucuresti sau concursgrafica@iiccr.ro. Plansele vor fi evaluate separat pentru clasele V-XII, profil tehnic, vocational (altul decit arta) si clasele V-XII din liceele de arta. Lucrarile cistigatoare vor fi incluse intr-o mini-expozitie organizata in timpul unei festivitati de premiere, dar si intr-o alta locatie unde va putea fi vizitata permanent. Cistigatorii vor fi anuntati pe 9 mai, iar premierea va avea loc pe 16 mai. Atit la concursul de eseuri, cit si la cel de grafica, premiul I va fi recompensat cu un aparat foto digital, premiul II va consta intr-un iPod, iar premiul III intr-un Flash Pen. Se vor mai acorda doua mentiuni la fiecare din categoriile enuntate, constind intr-o enciclopedie de istorie universala. Detalii suplimentare se pot gasi pe site-ul IICR, pe site-ul IICCR, www.crimelecomunismului.ro. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.