Educație

Scolile vrincene au mai primit 4.186 mii lei

Camelia Stănilă
6 feb 2008 650 vizualizări
Lucrarile de reabilitare, reparatii capitale, realizarea de utilitati, sau construire a unor noi sedii pentru unitatile de invatamint au mai fost finantate cu inca 4.186 mii lei, la nivelul judetului Vrancea, in urma hotaririi aprobate saptamina trecuta de Guvern. Desi hotarirea nu a aparut inca in Monitorul Oficial, 35 de gradinite, scoli generale si licee au fost trecute pe lista pentru a primi fonduri.

Sumele erau asteptate inca de anul trecut, in principal pentru decontarea lucrarilor deja executate de firme, in avans. Inspectoratul Scolar Vrancea solicitase Ministerului Educatiei, pentru aducerea platilor la zi, suma de 4.336 mii lei, insa diferenta neacordata prin aceasta ultima hotarire de Guvern nu este foarte mare, de 150 mii lei. La categoria obiectiv de investitii, 5 unitati au primit cite 100 mii lei, mai exact Gradinita Valea Sarii, Scolile Golesti si Voetin- Sihnea, scoala si gradinita Costisa - Homocea si Gradinita Coroteni- Slobozia Bradului. Alte 10 unitati au primit diferite sume pentru reabilitari, de la 12 mii, 13 mii lei sau 14 mii lei cit mai erau necesari la Andreiasu de Sus, Bontesti si Dalhauti- Cirligele, pina la 436 mii lei pentru Scoala Fitionesti sau 280 mii lei pentru Scoala Oreavu- Gugesti. Unitatile din Lespezi- Homocea, Caiata si Bogza- Sihlea, Rastoaca si Gologanu au primit cite 100 mii lei. Alte 13 lucrari de reparatii capitale au mai primit fonduri de la Minister, pentru a fi finalizate, printre unitatile finantate numarindu-se Liceul Pedagogic Focsani (500 mii lei), Scoala nr. 7 Focsani (450 mii lei), Scoala nr. 4 Adjud (400 mii lei), Liceul Teoretic Odobesti (220 mii lei), Liceul "Emil Botta" Adjud (180 mii lei), restul primind sume sub 100 mii lei. Sapte scoli si gradinite au mai primit bani pentru utilitati, insa sumele de care mai aveau nevoie sint destul de mici. 94 mii lei au fost alocati pentru Scoala Paulesti, 56 de mii lei pentru unitatile din Vizantea Razasteasca si Valea Sarii si 35 mii lei pentru Gradinita Golesti, in rest sumele fiind de 3, 4 sau 7 mii lei. (C. STANILA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.