Educație

Bostan candideaza singur la sefia ISJ

Camelia Stănilă
5 feb 2008 772 vizualizări
Acesta spune ca legislatia este cea mai importanta, in rezolvarea problemelor care apar in Inspectoratul Scolar

Iordache Bostan "alearga" singur in cursa pentru sefia Inspectoratului Scolar Vrancea. Ieri la orele 11.00 s-a incheiat depunerea dosarelor pentru functia de inspector scolar general, insa doar actualul interimar s-a aratat interesat de post. Aceasta cu toate ca in sistem circulau zvonuri despre o posibila contracandidatura. Iordache Bostan sustine ca l-ar fi onorat o eventuala concurenta, insa recunoaste ca acum este in avantaj. Actualul sef al ISJ Vrancea, numit cu delegatie, pune lipsa contracandidatilor pe fuga de responsabilitate a multor dascali sau pe prioritatile pe care le au acestia la catedra, neamintind nimic de sustinerea politica necesara. "Este o functie care solicita multa implicare, efort fizic si intelectual, devotament, maturitate, rabdare, intelegere... o functie care cere si altceva decit este profesorul la catedra. Avem cadre foarte valoroase care ar putea ocupa aceasta functie, dar probabil gindesc cum am gindit si eu la un moment dat, ca vor mai intii sa se afirme ca specialisti", a mentionat Iordache Bostan, la finalul perioadei de inscriere la concurs. Examinarea va avea loc in perioada 18 februarie- 7 martie si va include 3 probe: evaluarea CV-ului, un test grila pe computer din legislatie scolara si un interviu in fata comisiei. Pentru a promova sint necesare minim 126 de puncte din 180 posibile. Potrivit lui Iordache Bostan, partea de legislatie este cea mai importanta pentru un inspector general, acesta raspunzind de deciziile luate, indeosebi in rezolvarea conflictelor. Seful ISJ recunoaste ca nu a mai trecut pina acum de un asemenea concurs, nici macar pentru functia de director de scoala, insa spune ca nu vrea sa dezamageasca. "Emotii sint si nu le poti dirija. Nu vreau sa-mi fac de rusine judetul, colegii. Nu proba pe calculator e o problema, ci trebuie sa cunosti foarte multe legi, nu doar pe cea a invatamintului, ci si unele cu profil juridic, financiar, legea conflictelor de munca... Legislatia trebuie sa fie o problema continua a inspectorului general si a salariatilor. Eu mi-am scos aceste legi si le consult mereu inaintea luarii unei decizii. Mai am insa de lucrat", a completat Iordache Bostan. Ministerul Educatiei nu a mai organizat un concurs pentru inspector general/ inspector general adjunct din septembrie 2006. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.