Educație

Craiovenii, iesenii si vrincenii au luat cele mai multe premii la Unirea 2008

Camelia Stănilă
4 feb 2008 1258 vizualizări
Marele premiu la liceu, "Ionel Atanasiu", a ajuns la un elev de clasa a IX-a din Baia Mare u vrincenii au luat 4 premii si 3 mentiuni speciale, numar egal cu recompensele adjudecate de craioveni si ieseni u Madalina Bolboceanu si Mihai Munteanu au fost rasplatiti de "Ziarul de Vrancea" cu cite un premiu special

Concursul interjudetean de matematica "Unirea 2008", ajuns la cea de-a opta editie in acest an, a atras sute de elevi din 18 judete ale tarii, multi fiinde deja la a doua sau a treia participare. In prezenta conducerii Colegiului Unirea, a prof. univ. dr. Dan Brinzei, de la Univ. "Al. I. Cuza" Iasi, primarului Decebal Bacinschi si a inspectorului general Iordache Bostan, elevii si-au primit simbata premiile cistigate in urma unui concurs la fel de frumos ca in anii trecuti. De aceasta data, insa, primii recompensati au fost primarul Focsaniului, acesta primind diploma de "Unirist honoris causa" pentru perseverenta cu care a sustinut concursul de matematica, dar si prof. univ. dr. Dan Brinzei, care a primit diploma de fidelitate pentru ca nu a lipsit de la nici o editie de pina acum, dar s-a implicat si activ in corectura si stabilirea ierarhiilor. "Acest concurs de matematica si-a dovedit valoarea de la an la an si ma bucur ca a fost sustinut de Consiliul Local. El inseamna mult pentru municipiu, dar mai ales pentru cei care participa. Sper ca in anii viitori sa va aduceti aminte ca ati participat la un concurs de matematica la Focsani", le-a spus Decebal Bacinschi elevilor prezenti la festivitate. Diplome de fidelitate au primit si alti profesori din judetele invitate, mai ales ca unii au ajuns la Focsani chiar si fara elevi.


Marele premiu a plecat la Baia Mare


Batalia pentru podium de la aceasta a opta editie a concursului destinat claselor VII - XII s-a dus, ca aproape in fiecare an, intre craioveni, ieseni si focsaneni. Reprezentantii celor trei orase si-au adjudecat cite sapte premii si mentiuni speciale. Cele doua premii I, doua II si cele trei mentiuni speciale au fost insa completate de un premiu I obtinut de Liceul Teoretic "C-tin Brincoveanu" Dabuleni, astfel ca Doljul s-a detasat in ierarhie. Iasiul a obtinut un premiu I, unul II, trei premii III si doua mentiuni speciale, in timp ce Vrancea a urcat in clasament cu doua premii II, doua III si trei mentiuni speciale. In cadrul concursului de matematica s-au acordat nu mai putin de 134 de premii si mentiuni, din care 46 au fost rasplatite cu bani si restul doar cu diplome. Cei mai buni concurenti au fost rasplatiti cu cite 300 lei la premiul I, 200 lei la premiul II, 100 lei la premiul III si 50 lei pentru fiecare mentiune speciala. Marele premiu, la gimnaziu si liceu a urcat insa la 500 lei. Marele premiul "Ionel Atanasiu" a ajuns la elevul Vlad Crisan, in clasa a IX-a la Colegiul "Vasile Lucaci" din Baia Mare. Acesta a fost inminat de directorul CNU, Carmen Atarcicov, care a tinut sa sublinieze ca liceul are "citeva constante, «Revista noastra», premierea pe cont propriu a olimpicilor, balul bobocilor, balul martistoului, Zilele Colegiului din care face parte si acest concurs de matematica". Inspectorul general Iordache Bostan a suportat din buzunar marele premiu la gimnaziu, in locul institutiei pe care o conducere, premiu care a ajuns pentru a doua oara la Oana Adascalitei, clasa a VIII-a la Scoala nr. 7 din Botosani.


"Ziarul de Vrancea" i-a rasplatit pe cei mai buni vrinceni


Patru elevi vrinceni au reusit sa urce pe podium, iar alti trei au fost recompensanti cu premii speciale. La gimnaziu, cei mai buni au fost Vasile Parvu - clasa a VII-a (loc II) si Madalina Bolboceanu - clasa a VIII-a (loc II) la Scoala "Duiliu Zamfirescu", in timp ce la liceu au primit premii Mihai Munteanu - clasa a IX-a (loc III) si Andrei Alban, clasa a XI-a (loc III), ambii de la CNU. Mentiunile speciale au revenit elevilor Andreea Marcu - clasa a VII-a la Scoala "Ion Basgan", Ruxandra Nedelcu - clasa a VII-a la Scoala "Duiliu Zamfirescu" si Marius Arvinte - clasa a X-a la CNU. Alti 16 elevi au primit si mentiuni. Desi nu prea au venit sa-si ridice diplomele, focsanenii au fost scuzati de directorul adjunct al CNU, Cornel Noana, prin faptul ca "mentiunile inseamna prea putin pentru ei". De fapt, mare parte au plecat la un alt concurs de matematica, desfasurat la Urziceni. Ca la fiecare editie a concursului de matematica "Unirea", "Ziarul de Vrancea" a acordat doua premii speciale a cite 150 lei, pentru cea mai buna clasare a unui elev vrincean, la gimnaziu si liceu, pentru a-i stimula sa ne dea motive sa-i mentionam la noi si noi concursuri. Drept urmare, Madalina Bolboceanu a primit pentru al doilea an consecutiv acest premiu, in timp ce la liceu recompensa a fost atribuita elevului Mihai Munteanu. Premiul Madalinei a fost ridicat de tatal ei, in conditiile in care eleva a preferat sa plece direct la o alta competitie de matematica. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.