Educație

Patru scoli recompensate la E-vacanta

Camelia Stănilă
2 feb 2008 686 vizualizări
Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT) a asteptat vacanta inter-semestriala pentru a realiza un clasament al scolilor inscrise in competitia "e-Vacanta", demarata vara trecuta pentru a-i stimula pe elevi si profesori sa-si petreaca zilele libere in mod constructiv.

In principal, acestia au putut lucra la o pagina web a scolii pe www.didactic.ro sau si-au putut-o completa pe cea existenta, unde sa-si expuna creatiile in cadrul mai multor sectiuni. La nivel judetean au fost premiate patru scoli: "Ion Basgan" Focsani (I), Vinatori (II), Grupul Scolar Industrial Marasesti (III) si Scoala nr. 7 Focsani (mentiune). Desi MECT va realiza o ierarhie la nivel national, adjunctul Inspectoratului Scolar, Emil Onea, a recompensat in nume personal cele patru scoli, cu premii constind in camera foto digitala, imprimanta, un memory stick de minim 2 G si pachete de software educational. Toate scolile vor primi si diplome. De mentionat si faptul ca nu mai putin de 295 de elevi si 10 profesori de la Scoala "Ion Basgan" si-au aratat interesul de a-si promova activitatile instructive realizate in vacanta cu elevii, mai ales ca acestia adora sa lucreze pe calculator. Si proiectele realizate de celelalte unitati au implicat zeci de elevi si cadre didactice, scopul concursului fiind tocmai acela de a exploata resursele IT&C. La ora actuala, 21 de unitati scolare din Vrancea si-au realizat pagini pe www.didactic.ro. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.