Educație

Primele diplome Equalskills la Scoala Duiliu Zamfirescu

Camelia Stănilă
1 feb 2008 2403 vizualizări
Scoala "Duiliu Zamfirescu" Focsani a inminat ieri primele diplome Equalskills, un program promovat de ECDL (Permisul European de Conducere a Computerului) pentru cei care n-au avut nici o experienta cu calculatorul.

Programul, promovat de ECDL, este destinat celor care nu au avut nici o experienta cu calculatorul

Astfel, nu mai putin de 37 elevi si 3 profesori au fost recompensati ieri ca au facut primii pasi de operare pe calculator. Trebuie mentionat ca Scoala "Duiliu Zamfirescu" este centrul acreditat ECDL inca din 2005, fiind de altfel singurul care functioneaza intr-o scoala generala la nivelul Moldovei. Programul Equalskills a inceput in 2007, sub indrumarea profesoarei de informatica Maria Patrascu. "Equalskills este o introducere distractiva, relaxata si deloc complicata in lumea calculatoarelor si a internetului, aratindu-ne modurile in care este utilizata tehnologia si rolul pe care aceasta il are in viata noastra de zi cu zi, fara a tine cont de statutul nostru social, nivelul de educatie, virsta, abilitatile sau capacitatea de perceptie", a precizat prof. Maria Patrascu, coordonatorul Centrului ECDL de la Scoala "Duiliu Zamfirescu. Programa cuprinde notiuni de baza de utilizare a calculatorului, desktop si ferestre, crearea unui document si organizarea fisierelor, internet si e-mail, fiind un bun punct de pornire pentru obtinerea celorlalte certificari ECDL. Ca o dovada ca virsta nu impune nici o bariera in patrunderea tainelor IT, au primit diplomele de absolvire Equalskills si 3 cadre didactice, profesoara Iulia Prescornitoiu, institutorii Vasilica Mircea si Valeria Negoita. Programul a fost parcurs si de 37 de elvi de la clasa a III-a A (inv. Vasilica Mircea) si a IV-a B (inv. Silvia Grigore). Prima promotie de absolventi Equalskills a fost felicitata ieri si de directorul adjunct al scolii, Sorinela Balan, care i-a si incurajat pe elevi sa se implice si in alte proiecte din domeniul IT. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.