Educație

Concursul de matematica Unirea 2008, la editia...1000(2)

Camelia Stănilă
30 ian 2008 752 vizualizări
Concursul interjudetean de matematica "Unirea 2008", ajuns la editia...1000(2), va debuta miine. Circa 300 de elevi de clasele VII- XII din 19 judete, inclusiv Vrancea, se vor "duela" in a rezolva problemele propuse de o comisie din care fac parte prof Ion D. Ion de la Univ. Bucuresti, prof. Dan Branzei de la Univ. "Al. I. Cuza" Iasi, Constantin Vraciu de la Univ. Bucuresti, dar si fostul elev de la Unirea Cristian Savescu, multilaureat al acestui concurs.

Asa cum a intrat in traditie, "Ziarul de Vrancea" va acorda doua premii speciale

Competitia de matematica va demara la orele 10.00, dupa o scurta festivitate de deschidere, organizata in Aula "Mihai Eminescu de la CNU. Dupa concurs, elevii sint invitati sa se recreeze prin activitati sportive, de baschet, tenis de masa, fotbal sau chiar sah, dupa preferinte, iar seara de la 20.30 sint provocati la o avanpremiera Oscar 2008, un maraton cinematografic desfasurat in sala de festivitati a Colegiului Unirea. Programul profesorilor contine, pe linga actiunile de corectare a lucrarilor "pina cind rezultatele coincid cu listele de noapte" si de "convingere a elevilor ca au fost evaluati corespunzartor", se va organiza si o masa rotunda pe tema "Matematica romaneasca in context european". Cistigatorii de la "Unirea 2008", recompensati cu premii asigurate de Primaria Focsani, dar si alti sponsori, vor fi premiati simbata, de la ora 9.30, in sala de sedinte a Primariei. Consiliul Local a repartizat 24.400 lei pentru organizarea competitiei interjudetene, intrata deja in traditia orasului. Asa obisnuieste in fiecare an, "Ziarul de Vrancea" va acorda doua premii speciale pentru cea mai buna clasare a unui elev vrincean, la gimnaziu si liceu. In cadrul Zilelor Colegiului Unirea este inclus si un concurs interjudetean de informatica, ce se va desfasura insa on-line, in perioada 4-6 februarie. Concursul de proiecte contine sectiuni pentru pagini web, software educational, software utilitar, multimedia (animatie 2D, 3D) si jocuri, inscrierile putindu-se face pina pe 1 februarie. Deocamdata in competitie au intrat 27 de lucrari, din 10 judete. Din Vrancea au fost depuse 2 proiecte la categoria "soft" si alte 5 la "pagini web". (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.