Educație

Lumea sub cupola teiului eminescian

Ziarul de Vrancea
31 ian 2008 1372 vizualizări
Biblioteca Judeteana "Duiliu Zamfirescu" Vrancea, prin Sectia pentru Copii si Tineret va gazdui astazi, de la ora 12.00, premierea concursului "Lumea sub cupola teiului eminescian".

Competitia s-a desfasurat in perioada 7-25 ianuarie, fiind organizata de Scoala nr. 7 si Scoala "Stefan cel Mare" Focsani, in parteneriat si cu Biblioteca CCD, Cenaclul Literar "Oglinda literara" si firma Scorpion Exim SRL, sub egida Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea. Proiectul a fost initiat de profesoara Oana Pantir si invatatoarea Virginia Pantir si a cuprins doua sectiuni: una de creatie literara (proezie, proza, eseu) si de grafica, precum si una de caligrame. Desi concursul a fost judetean, la el s-au inscris peste 270 de copii din clasele IV-VIII din mai multe judete, precum Bucuresti, Dolj, Buzau, Suceava, Timis, Rimnicu Vilcea, Constanta, Buzau sau Arges. Astazi, ei isi vor primi aprecierea din partea celor mari, juriul acordind nu mai putin de 170 premii si mentiuni, pentru sectunile: poezie, proza, caligrame, desen, detaliate pe clasele ciclului primar si gimnazial. La festivitate, invitat de onoare va fi Lili Goia, reprezentantul Cenaclului "Oglinda literara". In urma competitiei "Lumea sub cupola teiului eminescian" se va edita si o revista aniversara dedicata lui Mihai Eminescu. Firma Scorpion, unicul dealer Volkswagen si Audi pe judetele Vrancea, Galati, Buzau si Braila, a mai sustinut si expozitia "Credinta, arta si culoare", desfasurata intre 15 decembrie 2007 - 15 ianuarie 2008 in holul Casei de Cultura. Aici au fost expuse lucrarile tematice a peste 70 de elevi si profesori, din 9 scoli si licee focsanene. (I. C., C. S.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.