Educație

Aproape 350 de elevi la testele nationale

Camelia Stănilă
31 ian 2008 736 vizualizări
Aproape 350 de absolventi de clasa a VIII-a s-au inscris la sesiunea speciala a testelor nationale, ultima organizata inainte de trecerea la admiterea pe baza tezelor unice.

Sesiunea speciala va demara saptamina viitoare, pe 4 februarie

Efectivele sint insa la jumatate fata de estimarile realizate de Inspectoratul Scolar. Examenul este accesibil elevilor care au absolvit gimnaziul in anii anteriori, inclusiv in anul scolar 2006-2007, si care au absentat sau nu au luat note de trecere la examenele anterioare, precum si celor care deja urmeaza cursurile unei scoli de arte si meserii (SAM). Astfel, la centrul de examen de la Grupul Scolar de Transporturi Auto vor sustine probele 133 de elevi, la Scoala "Stefan cel Mare" Focsani - 137 elevi, in timp ce la Grupul Scolar Vidra sint asteptati sa dea examen doar 75 de elevi, potrivit inscrierilor efectuate de scoli. Sesiunea speciala a testelor nationale va demara saptamina viitoare, pe 4 februarie, cu proba de limba si literatura romana (scris). Pe 6 februarie va fi sustinuta matematica (scris), iar pe 7 februarie istoria romanilor sau geografia Romaniei (scris). Subiectele vor fi aceleasi cu cele publicate pentru examenul din 2007, ele putind fi consultate pe adresa http://subiecte2007.edu.ro/2007/teste_nationale. Lucrarile elevilor vor fi corectate la centrul organizat special la Scoala nr. 3 Focsani, iar primele rezultate sint programate a fi afisate pe 9 februarie. In aceasta zi se depun si contestatii intre orele 16.00 - 20.00, iar notele finale vor fi anuntate pe 11 februarie. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.