Educație

Barbieru n-a obtinut daune morale de la Bostan

Camelia Stănilă
30 ian 2008 845 vizualizări
Inspectoratul Scolar incearca sa obtina documentele scolare de la Bordeasca Veche prin ordonante presedintiale

Fostul director al Scolii nr. 1 Bordeasca Veche din comuna Tataranu, Banel Barbieru, nu a reusit sa obtina daune morale de la Inspectoratul Scolar, dupa demiterea sa din functie. Desi tine mortis sa fie din nou director, pe un post desfiintat intre timp, astfel ca nu cedeaza documentele si stampila scolii, Barbieru a cam inceput sa piarda actiunile pe care le inainteaza una dupa alta in instanta. Inspectorul general Iordache Bostan a primit luni o decizie a Judecatoriei Focsani prin care se respinge, ca neintemeiata, cererea formulata de Barbieru in privinta platii unei amenzi civile si daune morale. Fostul director, care este consilier local la Tataranu si vicepresedinte al PD-L Vrancea, a solicitat amenda de 20-50 lei, mergind pe maximul amenzii zilnice, pina la repunerea in functie, dar si daune morale de 5.000 lei intrucit "a fost frustrat si i-a fost afectata reputatia ca sot, director si ales local in comuna si in societate", dupa cum se arata si in decizia Judecatoriei Focsani. "Desi initial instanta i-a dat dreptate si l-a repus pe post, acum a inceput sa piarda cam toate actiunile. M-a dat in judecata in nume personal si s-a dovedit ca nu am nimic cu persoana domnului Barbieru. Acum a dat in jduecata ISJ si a cerut daune si iar a pierdut", a mentionat Iordache Bostan, facind referire si la NUP-ul primit la acuzatia de abuz in serviciu.


"In ce calitate mi se cer documentele?"


Barbieru a fost demis in toamna anului trecut, insa dupa ce a atacat decizia in instanta si-a recistigat postul. Intre timp, acesta a fost desfiintat prin reorganizarea retelei scolare, astfel ca si instanta a constatat ca solicitarile facute de Barbieru nu mai pot fi duse la indeplinire. Din pacate, razboiul dintre cei Barbieru si ISJ nu s-a incheiat, in conditiile in care institutia nu a reusit sa recupereze documentele si stampila scolii. "Inca mai avem carti de munca la dinsul, avem reclamatii de la colegi ca au pierdut inscrierea la grade. Am trimis si auditul acolo si concluzia a fost ca nu a dorit sa colaboreze", a mai spus Bostan, precizind ca va apela luni la o noua ordonanta presedintiala pentru recuperarea documentelor. Barbieru, pe de alta parte, sustine ca asteapta punerea in practica a deciziei instantei, de reinstalare in functia de director, si intreaba cu nonsalanta: "In ce calitate imi cer sa predau aceste documente? Daca sint director, sa mi se arate hirtia ca am fost repus in functie". Intr-o conferinta sustinuta ieri la PDL Tataranu, Barbieru a precizat ca nu se simte vinovat de modul in care se deruleaza activitatea in scoala Bordeasca Veche si a tinut chiar sa se laude cu investitiile realizate la scoli. Oficialii din Inspectoratul Scolar considera insa ca procesul de invatamint ar trebui lasat sa se deruleze normal, iar nemultumirile cu privire la pierderea functiei sa se transeze pe calea instantei, pina la urma. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.