Educație

Inscrierile in clasa I, posibile si dupa 1 mai

Camelia Stănilă
30 ian 2008 887 vizualizări
Micutii care implinesc 6 ani sint asteptati la scoala, de la toamna u aminarea cu un an se face la cererea scrisa a parintilor

Ministerul Educatiei a transmis o noua notificare inspectoratelor scolare privind inscrierea copiilor in clasa intii, potrivit careia s-a readus in discutie necesitatea informarii parintilor cu privire la existenta unei evidente pina la 1 mai. Reprezentantii MECT precizeaza insa ca "data de 1 mai nu are caracter de termen limita, inscrierile fiind in continuare posibile, conform legislatiei in vigoare". Intentia conducerii invatamintului este insa de a prefigura cu o mai mare claritate numarul de elevi care vor incepe scoala in septembrie 2008, astfel incit sa poata fi identificat necesarul real de posturi disponibile pentru miscarea personalului didactic. In acest an, lista posturilor vacante pentru dascali va trebui definitivata si afisata pina pe 19 mai. Potrivit dispozitiilor date de Minister, unitatile de invatamint vor avea obligatia inscrierii cu prioritate a copiilor care locuiesc in apropierea scolii si ulterior, in limita locurilor disponibile, a celorlalti solicitanti. Pentru asigurarea transparentei procesului de inscriere in clasa I, fiecare unitate scolara va afisa numarul de clase disponibil, iar saptaminal situatia inscrierilor. Scolile trebuie sa afiseze si criteriile proprii, daca e cazul, motivind in scris parintilor in cazul unui eventual refuz. MECT reaminteste ca in clasa I se pot inscrie copiii care implinesc virsta de 6 ani pina la data inceperii anului scolar, precum si cei care implinesc respectiva virsta pina la sfirsitul anului calendaristic, daca dezvoltarea lor psiho-somatica este corespunzatoare. De asemenea, "la cererea scrisa a parintilor, tutorilor sau sustinatorilor legali, inscrierea in clasa I a copiilor care implinesc virsta de 6 ani pina la data inceperii anului scolar, va fi aminata cu un an", dupa cum se arata intr-un comunicat al Ministerului Educatiei. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.