Educație

Tabloul gravura din Tivoli trebuie trecut in patrimoniu

Iulia Crețu
29 ian 2008 697 vizualizări
Directorul Directiei de Cultura Vrancea, Puiu Usturoi ii transmite colegului sau de la Muzeul Vrancei, directorul Horia Dumitrescu, ca trebuie sa inceapa procedurile pentru inscrierea in bunurile de patrimoniu a tabloului cadou primit de municipalitatea focsaneana de la fratii din Tivoli, Italia.

Motivul, declaratia publica prin care tabloul este datat secolul XVII. Tabloul oferit de primarul Marco Vincenzi si asesorii italieni este o gravura dupa un peisaj cu orasul Tivoli, unul dintre cele mai vechi orase din peninsula. Initial, edilul sef Decebal Bacinschi l-a oferit cadou de 24 ianuarie presedintelui Traian Basescu. Seful statului a declarat insa ca locul obiectului de arta este la muzeu, drept pentru care acesta va ramine in Muzeul Unirii. "Urmare a donatiei primite prin intermediul primarului municipiului Focsani, a cadoului primit - respectiv bun cultural, tablou declarat public cu valoare de 30.000 Euro, datat secolul XVII - oferit presedintelui Traian Basescu de catre delegatia orasului Tivoli, la inaugurarea Muzeului Unirii Focsani, in baza prevederilor Legii 182/2000 privind protejarea patrimoniului cultural mobil ne vedem nevoiti sa va solicitam sa dispuneti declansarea procedurii pentru clasarea in categoria bunurilor culturale mobile de patrimoniu", a declarat Puiu Usturoi, seful Directiei de Cultura Vrancea. (I. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.