Educație

Barbieru insista sa fie director la Bordeasca

Doina Ganea
26 ian 2008 828 vizualizări
Banel Barbieru, unul dintre vicepresedintii Partidului Democrat - Liberal Vrancea, continua lupta cu Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea, dorindu-si cu ardoare revenirea la functia de director al Scolii nr. 2 din Bordeasca Veche din comuna Tataranu.

Fostul director a refuzat si ieri sa predea sigiliul, stampila si documentele oficiale ale scolii

Barbieru l-a reclamat iarasi pe seful ISJ, Iordache Bostan, pentru faptul ca nu respecta doua sentinte judecatoresti definitive si irevocabile. Democrat-liberalul spune ca desi pina in acest moment trei complete de judecata au decis repunerea lui in functia de director, Iordache Bostan nu se conformeaza. Aceasta cu toate ca el insusi a initiat ridicarea personalitatii juridice a scolii, lucru care il impiedica acum sa revina la conducere. Mai mult decit atit, profesorul Barbieru sustine ca ISJ a trimis saptamina aceasta o hirtie pe adresa scolii, in care a fost anuntata sosirea unei comisii la Scoala Tataranu, compusa din profesori, primar, consilieri locali si chiar politisti, pentru preluarea sigiliului si stampilei scolii. Ieri dimineata, in jurul orei 09.00, o echipa formata din 4 inspectori si un cadru didactic i-a cerut lui Barbieru sa deschida biroul pentru a le da insemnele si documentele oficiale, precum si o copie dupa un document oarecare, lucru pe care l-a refuzat pe motiv ca biroul nu poate fi deschis decit in prezenta unui executor judecatoresc. Insa in cadrul unei conferinte de presa, Banel Barbieru a anuntat ca a mai facut o plingere penala la Parchet pentru nepunerea in aplicare a doua hotariri judecatoresti si a unei ordonante presedentiale. "Fac un nou apel ca dl inspector Bostan sa se conformeze. Eu am facut plingere penala la Parchet, urmind sa astept solutia care va fi data pentru nepunerea in aplicare a celor hotariri judecatoresti. Astazi dimineata (ieri -n.r.), eu nu am deschis biroul si nu le-am predat actele pentru ca eu respect hotaririle judecatoresti. Eu am plecat din scoala dupa ce mi-am terminat orele si i-am lasat pe membrii comisiei in scoala. Ce s-a intimplat in urma mea nu mai stiu. Ceea ce stiu este faptul ca actiunea a fost regizata, pentru ca a fost convocata in scoala si o reprezentanta a presei care a consemnat tot scandalul", a subliniat profesorul Banel Barbieru. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.