Educație

Studiul de caz, promovat de colegiile Unirea si Economic

Camelia Stănilă
26 ian 2008 782 vizualizări
Azi, la Focsani vor fi prezenti Florentina Samihaian si Mihail Stan din cadrul Centrului National pentru Curriculum si Evaluare

Utilizarea studiului de caz la clasele a XI-a si a XII-a de catre profesorii de romana va fi promovata astazi, in cadrul unui parteneriat, pe cit de provocator, pe atit de util, realizat de profesoarele Janet Voineag si Maria Lupu de la Colegiul National Unirea si Colegiul Economic "Mihail Kogalniceanu" din Focsani. Atelierul practic, desfasurat astazi in cadrul Zilelor Colegiului Unirea, echivaleaza cu un o activitate de formare continua a cadrelor didactice, de nivel liceal, pe tema "Structurarea competentelor profesorilor de limba si literatura romana in utilizarea metodei moderne studiul de caz la clasele a XI-a ºi a XII-a". La acest proiect ce vizeaza evidentierea potentialului elevilor si profesorilor in obtinerea performantei, si-au confirmat deja prezenta Florentina Samihaian si Mihail Stan, consilieri in cadrul serviciilor de Curriculum National si Examene Nationale ale Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in învatamintul Preuniversitar (CNCEIP). Proiectul vine in sprijinul tuturor profesorilor care predau la liceu si "demonstreaza utilitatea impartasirii exemplelor de buna practica intr-o problema, inca, insuficient clarificata", dupa cum precizeaza profesoarele Maria Lupu si Janet Voineag. Activitatile vor demara la ora 9.30, in sala de festivitati a CNU, cu prezentarea studiilor de caz "Dimensiunea religioasa a existentei" (raport final prezentat de clasa a XI -a D, CNU, prof. indrumător Janet Voineag) si "Rolul literaturii in perioada pasoptista" (clasa a XI-a C, Colegiul Economic, prof. indrumator Maria Lupu). Activitatile in plen vor include interventiile celor doi invitati din cadrul CNCEIP si exersari ale metodei studiul de caz pe baza manualelor selectate de fiecare liceu si a programei scolare in vigoare. Eficienta activitatii din cadrul proiectului va fi evaluata prin completarea unor chestionare. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.