Educație

Zilele Unirii demareaza in forta la CNU

Camelia Stănilă
24 ian 2008 688 vizualizări
Ziua de 24 ianuarie coincide, ca in fiecare an, cu sarbatoarea Colegiului National "Unirea". Asa cum ne-au obisnuit, elevii si dascalii au pregatit o serie de activitati care mai de care mai atractive, ce se vor finaliza la sfirsitul saptaminii viitoare, cu Concursul interjudetean de matematica si informatica "Unirea 2008".

Uniristii isi serbeaza ziua prin dezbateri, concursuri, dar si prin activitati distractive

Azi, manifestarile vor incepe la orele 9.00 cu un calendar al ecologistului, dar si cu o dezbatere demonstrativa Karl Popper, cu invitati de la Colegiul "Emil Racovita" Iasi. Decernarea diplomelor IT, plantari de bulbi, expozitii de fotografie, prelucrare de imagini, concursuri de traduceri romana- engleza, sub genericul "Frumusetea poeziei", teatru in limba franceza si engleza, dansuri occitane, modelaj, concurs culinar, discutii pe tema "Curcubeul - de la legende si mituri pina la stiinta" sau "Spatiul turistic romanesc, potential de integrare in cel european", dar si lansarea noului numar din "Revista noastra" sint doar citeva din activitatile desfasurate astazi la CNU. Activitatea "Identitate culturala in spatiu european" va include si o prezentare de costum popular. Simbata, pe 26 ianuarie, la CNU va fi desfasurat si un atelier practic, un studiu de caz pentru elevii claselor a XI-a si a XII-a, in cadrul unui parteneriat cu Colegiul Economic "Mihail Kogalniceanu". La acest proiect va participa si expertul in educatie de la Centrul National pentru Curriculum si Evaluare in învatamintul Preuniversitar (CNCEIP), conf. Dr. Florentina Sanmihaean. Concursul de matematica, care va reuni circa 300 de elevi din mai multe judete ale tarii, va demara pe 31 ianuarie si se va incheia pe 2 februarie. De altfel, pe 1 februarie a fost programat si un maraton cinematografic, care cu siguranta ii va atrage pe liceeni. Concursul de informatica se va desfasura on-line, intre 4-6 februarie, si va cuprinde concurs de proiecte realizate de elevi in domeniile pagini web, software educational, software utilitar, multimedia (animatie 2D, 3D) si jocuri. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.