Educație

Calculatoarele au ajuns in scoli

Camelia Stănilă
23 ian 2008 858 vizualizări
Zeci de unitati scolare au fost dotate recent cu echipamente pentru laboratoarele IT, din al doilea semestru de scoala elevii putind lucra efectiv pe noile calculatoare.

Doua unitati au primit premii din partea ISJ, pentru utilizarea calculatorului la clasa

Inspectorul general adjunct Emil Onea a precizat ca in aceste zile reprezentantii firmelor care au cistigat licitatia trebuie sa instalaze echipamentele, dar si sa asigure asistenta dascalilor, in conditiile in care calculatoarele sint echipate cu Windows Vista, soft ce nu prea este utilizat la ora actuala. "Verificati structura pachetului pe care-l primiti si sa fiti exigenti la semnarea proceselor verbale cu firmele care fac aceste dotari. Trebuie sa primiti si asistenta, training si soft. Verificati daca acestea exista", a atras atentia Emil Onea, la ultima intilnire cu directorii de scoli. 39 de unitati de invatamint au primit pachete complete de echipamente, continind atit statii de lucru pentru elevi, cit si un laptop, videoproiector sau un copiator de mare viteza. Alte 54 de scoli au primit suplimentari, astfel ca activitatea sa se poata defasura cu o clasa intreaga, respectiv cu 2 elevi la calculator. "Aceste dotari nu trebuie utilizate doar pentru informatica, ci la toate orele asistate pe calculator. Sint multe lectii pe care le puteti da colegilor. S-au facut astfel de cursuri prin CCD si toti profesorii ar trebui sa aiba implicarea minima in utilizarea acestor laboratoare", a mai spus adjunctul ISJ. De altfel, doua scoli au si fost premiate de Inspectoratul Scolar pentru utilizarea calculatorului la clasa. Scoala "Anghel Saligny" si Grupul Scolar Agricol Focsani au primit culegeri in format electronic si alte materiale care sa vina in ajutorul elevilor si profesorilor. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.