Educație

S-au ales cei 23 de consilieri locali ai tinerilor

Ziarul de Vrancea
9 mai 2005 771 vizualizări
Un candidat de la Grupul Scolar de Industrie Usoara a fost descalificat pentru ca si-a facut campanie in ziua alegerilor. Pe 31 mai, adolescentii vor vota pentru alegerea unui primar al tinerilor

Dupa o campanie electorala care a scos la iveala nonconformismul liceenilor in crearea de sloganuri, de afise, de platforme program inedite si un proces electoral desfasurat fara incidente majore, de astazi, reprezentantii adolescentilor isi vor lua in serios noile functii, acelea de consilieri in cadrul Consiliului Local al Tinerilor. Corpul de 23 de consilieri va functiona ca un organism asemanator celui al adultilor. Dupa cum au declarat si oamenii politici, liceenii vor fi tratati "pe picior de egalitate", iar problemele si intrebarile cu care se confrunta tinerii vor fi puncte prioritare pe listele adultilor. "Prin crearea CLT Focsani se va naste un partener de discutie destul de incomod, pentru ca adolescentii nu au nici o institutie deasupra lor. Politicienii adulti vor fi partenerii liceenilor, nu superiorii lor. Tinerii au o capacitate critica mai putin domolita decit cea a adultilor, iar acestora le va fi dificil sa nu ii ia in serios. O politica europeana moderna presupune si consultarea netrucata, nemimata cu organismele tinerilor. Acest lucru se va intimpla si la Focsani", a spus Ion Olteanu, presedintele Master Forum Bucuresti, care a supervizat proiectul. Desi campania electorala si ziua de vot de vineri s-au desfasurat fara prea multe probleme, unul dintre candidati a luat exemplu de la politicienii adulti si a facut propaganda in ziua alegerilor. "Cu toate ca a fost atentionat si de catre noi, dar si de directorul liceului, candidatul de la Grupul Scolar de Industrie Usoara, Mihai Braicau, a continuat sa-si faca campanie in ziua alegerilor. El chiar a reusit sa cistige cursa electorala de la liceul sau dar, pentru fapta sa, a fost descalificat", ne-a spus Raluca Petrescu, unul dintre coordonatorii proiectului CLT. Din rindul celor 23 de consilieri, pe 31 mai se vor alege un primar al tinerilor, doi vice-primari si un secretar. "Eu, sincer, ma asteptam sa cistig pentru ca am foarte multi sustinatori. Ma bucur de rezultate si de-abia astept sa ne intilnim toti consilierii. Competitia a fost foarte strinsa, insa nu am facut anticampanie sau propaganda in ziua alegerilor. Probabil ca voi candida si pentru functia de primar. De acum vreau sa duc la indeplinire punctele de pe platforma mea electorala", ne-a spus Razvan "Bibi" Neacsu, consilier al tinerilor de la Colegiul National "Unirea".

Lista consilierilor din Consiliul Local al Tinerilor Focsani


Colegiul National "Unirea"

1. Razvan Neacsu

2. Ioana Zvic

Colegiul National "Al. I. Cuza"

1. Teodor Nicolae Caluian

2. Andrei Valentin Cotea

Colegiul Economic "Mihail Kogalniceanu"

1. Valentin Negru

2. Marius Adrian Serea

Liceul Pedagogic "Spiru Haret"

1. Mihaela Valentina Vasilescu

2. Anca Pascu

Liceul de Muzica si Arte "Gh. Tattaraascu"

1. Andrei Teican

Liceul cu Program Sportiv

1. Andrei Mocanu

Liceul de Transporturi Auto

1. Florin Buita

Grupul Scolar Agricol

1. Georgiana Elena Stan

2. Laurentiu Mocanu

3. Otilia Cornelia Galusca

Grupul Scolar de Industrie Usoara

1. Laura Catalina Negata

2. Florin Petrea

Grupul Scolar de Constructii si Montaj

1. Stefan Nita

2. Claudiu Marius Desaga

Grupul Scolar de Electrotehnica

1. Andrei Nistoroiu

2. Ionut Nistoroiu

3. Alexandru Serban

Grupul Scolar "G. G. Longinescu"

1. Eugen Robu

2. Ana-Maria Popa


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.