Educație

Fara aprobari de continuitate pe banda rulanta

Camelia Stănilă
21 ian 2008 722 vizualizări
Etapele de mobilitate au demarat deja cu revizuirea deciziilor titularilor u urmeaza solicitarile de continuare la catedra a pensionarilor

Directorii de scoli ai fost atentionati de reprezentantii Inspectoratului scolar ca urmeaza prelungirile la catedra pentru pensionari, astfel ca ar fi bine sa cintareasca mult mai bine atunci cind acorda avizele pentru dascali. De fapt, etapele de mobilitate a personalului didactic pentru anul 2008-2009 au demarat deja prin revizuirea deciziilor titularilor, unii directori fiind rugati sa vina sa completeze informatiile existente la ISJ, in vederea realizarii unei baze de date complete. In urmatoarea perioada, intre 25 ianuarie- 4 februarie, ISJ va realiza listele cu personalul pensionabil incepind cu 1 septembrie 2008, tot in aceasta perioada fiind depuse si cererile de continuitate de catre cei care doresc sa desfasoarea activitate la catedra inca un an. Pentru a nu mai exista discutii, inspectorul de resurse umane Cristi Stiru a precizat ca vor iesi la pensie femeile nascute in martie 1950 si barbatii nascuti in martie 1945. "Sa aveti mare atentie la virsta, caci am avut un caz cind un coleg primise decizie, dar a mai prins o luna si astfel a iesit la pensie la cerere, cu diminuarea salariului etc. Cei nascuti la 1 aprilie prind si anul scolar viitor", a atentionat inspectorul Cristi Stiru. In conditiile in care continuarea activitatii la catedra peste virsta standard de pensionare poate fi aprobata numai daca este asigurat numarul necesar de posturi pentru solutionarea restringerilor de activitate, reprezentantii ISJ i-au mustrat pe directori ca paseaza responsabilitatea dind aviz tuturor cadrelor didactice care solicita, fara a face o triere in functie de realitatea din scoala. "Dati prelungire daca sint si posturi pentru restringeri de activitate, sa nu avem probleme. Sa facem o evaluare corecta a orelor pe care le avem, sa nu ajungem sa dam prelungire si apoi sa ne chinuim sa rezolvam restringerile. Explicati in Consiliul de Administratie motivele pentru care nu puteti da continuitate si votati in cunostinta de cauza. Sa nu mai pasati responsabilitatea, sa dati aprobare la doi colegi, desi aveti un singur post, lasind apoi Inspectoratul sa decida. Noi nu cunoastem activitatea dascalilor si daca alegem gresit apar discutii ca de ce am aprobat respectivului, ca are relatii si asa mai departe. Nu mi se pare normal sa dati aviz la toti", a apostrofat inspectorul de resurse umane Cristi Stiru. De asemenea, inspectorul scolar general Iordache Bostan le-a cerut managerilor sa faca loc in scoli personalului tinar, bine pregatit, si mai putin pensionarilor. Potrivit calendarului miscarii cadrelor didactice, aprobarea continuitatii la catedra se face in perioada 6-8 februarie 2008. (Camelia STANILA)


CASETA:

Completari de norma in sedinta publica


Responsabilii din Inspectoratul Scolar au anuntat ca in acest an va exista o sedinta publica in plus, pentru o parte din completarile de norma ale dascalilor, care se vor realiza in doua trase. Intre 6-10 martie se vor face completarile pentru cadrele didactice care vor sa-si intregeasca norma intr-una din cele doua unitati in care activeaza, iar intre 17-21 martie se va putea intregi norma in a doua specialitate. Daca prima etapa va fi realizata la nivelul scolii, a doua va fi rezolvata la catre comisia de mobilitate. Tot intre 17-21 martie se vor rezolva, in sedinta publica, completarile de norma pentru dascalii de la oras care au 15 ore intr-o unitate si au nevoie de inca 3 ore. "Toti cei care mai au nevoie de aceste ore vor completa fise de punctaj, conform anexei 2 din metodologie. In rural aceste completari de norma pot fi definitive, la cererea cadrelor didactice, insa in urban acest lucru nu e posibil", a explicat Cristi Stiru. (C. S.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.