Educație

Tezele unice, normale si la ... frauda

Camelia Stănilă
18 ian 2008 774 vizualizări
Tezele cu subiect unic s-au desfasurat in limite normale in Vrancea, inclusiv la frauda, dupa cum a precizat inspectorul general adjunct Emil Onea, in debutul analizei prezentate directorilor.

Desi s-au descoperit unele anomalii in privinta notelor, Inspectoratul Scolar s-a aratat rezervat in a da exemple concrete pina nu se vor face controale amanuntite. Directorii au fost insa avertizati ca vor da socoteala acolo unde notele de la teze nu concorda cu cele din cataloage. Adjunctul ISJ Vrancea a prezentat ieri si citeva grafice cu notele elevilor, pe urban, rural, care au evidentiat faptul ca notele mici sau, din contra, notele mari au fost exagerat de multe. "In Vrancea, tezele cu subiect unic s-au desfasurat in limite normale, inclusiv la frauda, pentru ca nu putem contesta faptul ca aceasta ar fi putut exista. Nu putem insa compara cit s-a fraudat la testele nationale cu cit s-a fraudat la tezele unice. Au existat scoli in care notele sub 5 au fost exagerat de multe, dar si scoli in care notele peste 8 au fost prea multe. Nu putem face o analiza doar din birou, fara a cunoaste cauze, notele din cataloage, evolutia elevilor in timp. Stim aceste scoli si vom face verificari punctuale. Sa va asteptati sa dati socoteala", a spus Emil Onea. Raportul ISJ arata ca la istorie, spre exemplu, notele de 4 sint egale cu cele de 10, dar si ca unele lucrari au fost contestate pe buna dreptate, avind lipsa 50 sau 70 de sutimi. La matematica au aparut, de asemenea, scoli cu mai mult de o treime note sub 5, mai exact 19 cazuri la clasa a VII-a si 13 la a VIII-a. De asemenea, in 12 scoli s-au gasit peste o treime note peste 8, la a VII-a, si in alte 15 situatia a fost similara la clasa a VIII-a. La geografie si romana lucrurile par sa fi fost in limitele normale. Potrivit inspectorilor, din verificarile de pina acum, la limba romana, a reiesit chiar ca notele concorda cu cele de la oral, reflectind pregatirea elevilor. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.