Educație

Bostan vrea ore pina in ultima zi de scoala

Camelia Stănilă
18 ian 2008 883 vizualizări
Seful ISJ a cerut directorilor sa nu ezite in a-i exmatricula pe elevii de a XI-a si a XII-a care au peste 40 de absente nemotivate

Inspectorul general Iordache Bostan a transmis ieri, la sedinta de lucru cu directorii de scoli, dispozitiile de final de semestru, legate in principal de incheierea situatiei la invatatura a elevilor. Seful ISJ le-a cerut dascalilor sa faca ore pina in ultima zi, sa aiba grija la situatiile de corigenta, dar si de exmatricularile cauzate de numarul mare de absente nemotivate. Iordache Bostan a atras atentia ca pina miine toate tezele sa fie trecute in catalog, daca nu sint deja, avind in vedere ca legea spune ca notele sa existe cu cel putin 2 saptamini inainte de inchiderea scolii. "In caz de corigenta, elevii sa aiba cel putin o nota in plus. Nu e normal sa-i lasam cu situatia de nepromovat, fara a fi verificati suplimentar. Sa li se aduca la cunostinta situatia de corigenta, dar nu in ultima saptamina, cind elevul nu mai are posibilitatea de indreptare a notelor. Sa verificati si daca dirigintii au trimis preavize parintilor elevilor cu peste 20 absente nemotivate si daca aceste absente se reflecta si in nota la purtare. La clasele XI- XII, sa vedeti daca s-au facut propunerile de exmatriculare la peste 40 absente nemotivate. Elevii sa nu aiba impresia ca ii toleram asa, trebuie sa respectam legea", a atras atentia Bostan. Seful invatamintului vrincean s-a declarat de acord ca doar in ultima zi de scoala din acest semestru programul sa fie putin modificat, in rest sa se faca ore si sa se incheie mediile, iar acest lucru in prezenta elevilor. "Pe 31 ianuarie, dupa ultima ora, toate mediile sa fie incheiate, cu exceptia celei la purtare. Nu este corect ca in ultima saptamina sa nu se faca ore doar luni, marti, cum s-a mai intimplat, ca apoi profesorii sa stea in cancelarie, iar elevii nesupravegheati si sa apara situatii de indisciplina. Pina joi sa se respecte orarul, caci vom face si verificari. Vineri, pe 1 februarie, intre orele 8.00-10.00 sa faceti Consiliu Profesoral pentru acordarea notei la purtare si validarea situatiei semestriale, iar intre 10.00-13.00 profesorii sa faca ora de dirigentie, sa treaca mediile in carnete. Cit aveti consiliu sa nu va aglomerati cu elevi in scoala, puteti chema schimbul intii de la 10 si schimbul doi de la 12. Sa nu cumva sa aud ca elevul cutare a lovit pe nu stiu cine", a recomandat Iordache Bostan. Acesta a cerut directorilor si o evidenta clara a elevilor cu parinti plecati in strainatate, inclusiv cu date unde locuiesc si in grija cui au ramas. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.