Educație

Fizica a spart gheata olimpiadelor

Camelia Stănilă
17 ian 2008 1910 vizualizări
Aproape 130 de elevi au dat startul primei olimpiade judetene din acest an scolar, la fizica. Competitia, desfasurata simbata trecuta la Scoala "Ion Basgan", s-a adresat elevilor de clasele VI-VII, insa cei mai mici au fost mai dornici sa-si masoare cunostintele.

Urmatoarea competitie judeteana va fi la chimie

La clasa a VI-a, primii s-au clasat Raluca Lungu - Scoala nr. 3 (29,25 pct.), Andrei Apostoaie - Scoala "Duiliu Zamfirescu" (27,9 pct.) si Mihai Despotovici - Scoala "Stefan cel Mare" (25,7 pct.), in timp ce la clasa a VII-a cei mai buni au fost Claudia Dragomir - Scoala Gologanu (15,25 pct.), Ion Diaconu- Scoala "Duiliu Zamfirescu" (13,25 pct.) si Ana Maria Bulea - Scoala nr. 3 (13 pct.). La clasa a VIII-a, podiumul a fost ocupat de Cosmin Poiana - Scoala nr. 3 (19,5 pct.), Marius Bedrule - CNC (16,75 pct.) si Cosmin Tomulescu - Scoala "Duiliu Zamfirescu" (16,62 pct.). La clasele de liceu, competitia la fizica s-a desfasurat atit pentru profil teoretic, cit si tehnic. Astfel, la a IX-a teoretic, pe primele locuri s-au clasat George Besleaga - CNC (30 pct.), Theodor Istrate - CNU (28,25 pct.) si Gabriel Manole - CNU (18,5 pct.), in timp ce la profil tehnic cei mai buni au fost elevii Georgiana Brinza (17,3 pct.), Ramona Tomulescu (12,75 pct.) si Ion Zaharia (12 pct.) de la Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau". La clasa a X-a teoretic, podiumul a fost ocupat de Bogdan Cojocaru - CNC (14 pct.), Andrei Franciuc - CNU (10,5 pct.) si Marius Arvinte - CNU (8 pct.), in timp ce la tehnic mai buni au fost Remus Coman si Viorel Chirila de la Colegiul Tehnic. La clasele a XI-a si a XII-a au existat foarte putini participanti, insa rezultate bune au avut, la clasa a XI-a tehnic, Georgiana Vlase (15,5 pct.), Ionut Ivanciu (13,5 pct.), Alexandra Pavel (10,5 pct.) de la Colegiul Tehnic, uniristii Gabriel Dumitrache (15,5 pct.), Anca Sandu (10 pct.) la a XI-a teoretic, iar Viorel Tanase- CNU (12 pct.) la a XII-a teoretic. Urmatoarea competitie judeteana va avea loc simbata, la chimie, tot la Scoala "Ion Basgan". Pe 26 ianuarie este programata olimpiada la informatica pentru gimnaziu, pe 1 martie cea la matematica, 8 martie - latina, 15 martie - limbile romanice (spaniola, franceza, italiana), biologie, socio-umane si informatica (liceu), 16 martie - engleza, 22 martie- istorie, 23 martie - germana si rusa, iar pe 29 martie la limba romana. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.