Educație

Liceenii de la Vidra au grija de vinatul de padure

Camelia Stănilă
17 ian 2008 1325 vizualizări
Elevii Grupului Scolar "Simion Mehedinti" din Vidra s-au bucurat de vacanta si sarbatori, de frumosul peisaj de iarna cu zapada si promoroaca, insa nu au uitat ca frumusetea naturii trebuie intretinuta.

Astfel, pe 15 si 16 ianuarie, liceenii de la profilul "resurse naturale si protectia mediului" au efectuat utile vizite de studiu in cadrul fondului forestier al Ocolului Silvic Experimental Vidra, ocazie cu care au fost invatati sa recunosca urmele de animale, sa administreze hrana, bulgari de sare, dar si medicamente pentru vinatul de padure. Adolescentii au fost indrumati in teren de profesorul de specialitate, ing. Costica Constantinescu, dar si de inginerul Florin Punga si padurarul Nicusor Ciubotaru de la Ocolul Silvic. Elevii au fost incintati sa descifreze tainele padurii si sa ingrijeasca animalele. Printre activitatile desfasurare in fondul de vinatoare Vizantea s-au numarat administrarea de hrana suplimentara vinatului in hranitori, administrarea de sare bulgari in sararii, deschiderea de pirtii prin zapada neatinsa, in locurile frecventate de vinat si pe cararile de vinatoare si recunoasterea urmelor vinatului pe zapada. "Ca noutate pentru tinerii silvicultori, s-a procedat efectiv la vaccinarea orala a vulpilor impotriva turbarii, prin administrarea de nade tratate cu medicamentul «Rabirom 150»", a precizat ing. Costica Constantinescu. Actiunile derulate de liceeni se inscriu intr-o serie de cinci obiective care fac parte din proiectul "Padurea si mediul inconjurator", ce se deruleaza in acest an intre Grupul Scolar Vidra si Ocolul Silvic Experimental Vidra. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.