Educație

Bostan se pregateste de concurs

Camelia Stănilă
16 ian 2008 861 vizualizări
Inspectorul scolar general Iordache Bostan incepe sa aiba emotii pentru scaunul pe care-l ocupa. Ministerul Educatiei a stabilit perioada in care este organizat concursul pentru inspectori generali, inspectori generali adjuncti si director al Casei Corpului Didactic, respectiv 18 februarie - 7 martie.

Seful ISJ mai are o luna pina cind va afla daca are contracandidati

Seful ISJ va intra primul in concurs. "Nu s-a stabilit inca programarea pentru ziua exacta a concursului. Unde nu exista inspector general cu concurs, cum este si situatia judetului Vrancea, adjunctii vor fi testati intr-o etapa urmatoare, pentru ca «generalul» trebuie sa faca parte din comisie", a precizat liberalul Iordache Bostan. Seful interimar al invatamintului vrincean a recunoscut ca are si emotii, insa spune ca nu da inapoi in fata concurentei. De altfel, are obligatia de a populariza anuntul, pentru ca si alti dascali sa se poata inscrie in cursa pentru sefia Inspectoratului Scolar. "Un concurent mi-ar face onoare. Normal ca am emotii, insa am inceput mai demult sa iau masuri si sa ma pregatesc. Sper sa ma prezint bine la concurs", a mai spus Iordache Bostan. Concursul va consta atit in evaluarea CV-ului, intr-un interviu care va include si un test grila cu intrebari referitoare la legislatie, inspectie scolara, dar si management. Ramine de vazut daca pina atunci Iordache Bostan isi va pastra sustinerea sefilor de la Ministerul Educatiei, dar si pe linie politica, avind in vedere ca deocamdata nu s-a dat nici un verdict in privinta incidentului rutier in care a fost implicat in urma cu o luna, cind a fost acuzat ca a lovit o eleva pe trecerea de pietoni. Cit despre sefia Casei Corpului Didactic Focsani, aceasta a mai fost scoasa la concurs. Nimeni nu a dorit sa-i ia locul lui Costica Neagu, desi acesta nu mai poate candida intrucit se apropie de pensie. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.