Educație

Dascalii isi pregatesc dosarele pentru gradatii

Camelia Stănilă
15 ian 2008 1964 vizualizări
Inscrierile incep pe 21 ianuarie u pe site-ul ISJ se gasesc deja fisele de evaluare pentru invatamint primar si educatie fizica

Cadrele didactice din Vrancea isi revizuiesc activitatea pe ultimii ani, aduna documente si adeverinte pentru a demonstra ca merita o gradatie de merit, bonificatie care aduce un plus de 25% din salariu. Inscrierile pentru gradatiile de merit, acordate pe 4 ani, vor demara pe 21 ianuarie si se va incheia pe 15 februarie. Pe site-ul ISJ, http://isjvn.vn.edu.ro, se gasesc deja fisele de evaluare pentru invatamintul primar si educatie fizica, iar in urmatoarea perioada vor fi postate si altele. In acest an sint asteptate mult mai multe inscrieri pentru gradatiile de merit, avind in vedere ca din 2007 numarul acestora a fost suplimentat de Ministerul Educatiei, dupa demersurile sindicatelor, la un numar de 16% din cadrele didactice existente la nivelul judetului, calculat pe un interval de 4 ani. Anul trecut, in urma acestei recalculari, peste 180 de dascali au primit aceasta bonificatie salariala. Noile precizari legislative au ridicat si cuantumul gradatiei, de la 20 la 25% din salariu. De asemenea, se specifica clar ca gradatia face parte din salariul de baza si constituie baza de calcul pentru sporuri, indemnizatii si alte drepturi. Analiza documentelor depuse de dascali la dosar, de catre inspectorul de specialitate impreuna cu consiliul consultativ al disciplinei, va avea loc in perioada 18 - 25 februarie. Intre 26 februarie - 7 martie, dosarele sint verificate de comisia de coordonare a concursului, dar si de reprezentantii sindicatului, iar pe 10 martie lista cu punctajele este aprobata in Consiliul de Administratie al Inspectoratului Scolar. Lista este afisata pe 13 martie, ca pina pe 17 martie sa se poata depuna eventuale contestatii, ce vor trebui rezolvate in perioada 18-21 martie. Validarea rezultatelor finale va fi facuta pe 24 martie. Gradatia de merit va fi acordata incepind cu data de 1 iulie, dupa ce beneficiarii vor fi aprobati si de reprezentantii Ministerului Educatiei. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.