Educație

Svetlana Preoteasa, asteptata la Focsani

Camelia Stănilă
15 ian 2008 1035 vizualizări
Pe 23 ianuarie va avea loc o dezbatere pe tema legilor invatamintului, dar si un simpozion national pe teme istorice

Svetlana Preoteasa, secretar de stat in Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT), este asteptata la Focsani pe 23 ianuarie, data la care va fi organizata o a doua dezbatere pe tema pachetului de legi ale educatiei. Potrivit inspectorului general Iordache Bostan, la aceasta actiune vor fi invitati atit directorii de scoli, cit si reprezentantii primariilor/consiliilor locale, Prefecturii, Consiliului Judetean, ai sindicatelor, organizatiilor neguvernamentale, parinti, elevi si alti reprezentanti ai societatii civile care vor sa faca propuneri pe marginea proiectelor aflate in dezbatere. Consultarile vor completa discutiile din aceasta saptamina, ce vor avea loc in cadrul sedintei cu directorii de joi. De altfel, data de 23 ianuarie va fi una plina pentru reprezentantii ISJ, care vor avea invitati din circa sase judete si MECT cu ocazia unui simpozion national pe teme istorice. "Am aprobat demararea simpozionului national «Unirea Principatelor», editia I, 2008. Vor fi invitati profesori din mai multe judete, care vor expune pe diferite teme. Profesori universitari de la Iasi si Bucuresti, inspectorul general de istorie din cadrul MECT, Doru Dumitrescu, sint asteptati la Focsani. Speram ca acestia sa participe si la dezbaterea pe tema legilor educatiei, alaturi de doamna Svetlana Preoteasa", a mentionat Iordache Bostan. Simpozionul este organizat de inspectorul de istorie Dorin Cristea. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.