Educație

Doar 4,5% teze unice contestate

Camelia Stănilă
14 ian 2008 726 vizualizări
Oficialii ISJ spun ca tendinta de contestatii a fost temperata datorita consultarii cu profesorii u nici o teza nu s-a ales cu nota mai mica u cea mai mare diferenta fata de nota initiala a fost de pina intr-un punct

Doar 312 contestatii au fost depuse de elevii de a VII-a si a VIII-a in urma sustinerii tezelor cu subiect unic, din care 164 (52.56%) au fost admise. Si dupa cum spun oficialii Inspectoratului Scolar, nici unul dintre elevi nu s-a ales cu nota scazuta in urma recorecturii. De altfel, si numarul contestatiilor este mult mai mic decit la examenele de pina acum, pentru ca elevii au avut ocazia sa afle ce au gresit si ce nu, de la profesorii lor. "Am avut circa 4,5 % lucrari contestate, preponderent la limba romana, asa cum era de asteptat. Elevii au avut acces la teza si au fost indrumati de profesori. De aceea au fost si putine contestatii. Profesorii au temperat, probabil, tendinta de contestatii", a mentionat inspectorul general adjunct Emil Onea. Potrivit statisticilor intocmite de ISJ, la clasa a VII-a s-au depus 88 de contestatii la romana, din care 38 (43,18%) au fost admise si 50 (56,82%) respinse. Elevii de a VIII-a au depus insa 109 de contestatii la aceasta disciplina, din care 75 (68,81%) au si avut cistig de cauza. La matematica, mai multe contestatii au fost depuse la clasa a VII-a, in numar de 47. Din acestea, 20 au fost admise (42,55%). La clasa a VIII-a, in schimb, s-au depus 37 de contestatii, din care 19 au fost admise (51,35%). Proba la alegere sustinuta doar de elevii de a VIII-a, istorie/ geografie, a adus putine contestatii. La istorie au existat 20 de cereri de recorectare, din care doar jumatate au fost admise, schimbindu-se nota in urma reevaluarii. La geografie au existat doar 11 contestatii, din care doar 2 au primit aviz favorabil (18,18%). De altfel, la aceasta disciplina s-a inregistrat si diferenta cea mai mare intre nota initiala si cea finala, insa aceasta nu a depasit un punct, potrivit adjunctului Emil Onea. "Nu avem situatii deosebite. Exista o teza la geografie care a fost depunctata mai mult decit normal, la prima corectura, dar diferenta nu e mai mare de 1 punct. Nota s-a schimbat de la 9, la 10 rotunjit. Credem ca este o eroare de transcriere a notei, asa cum, de fapt, s-a mai intimplat", a explicat Emil Onea. Acesta a recunoscut ca, la contestatii, corectura a fost in favoarea elevilor, dar spune ca si solicitarile de reevaluare au fost mult mai realiste, datorita consultarii cu profesorii. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.