Educație

WC-urile de la Mera vor fi refacute

Camelia Stănilă
12 ian 2008 746 vizualizări
Trei scoli din comuna au toalete nefunctionale, proiectul venit de la Ministerul Educatiei nefiind corespunzator

Toaletele "de vara" ridicate in comuna Mera vor fi refacute, dupa cum s-a decis ieri in urma discutiilor purtate de conducerea Inspectoratului Scolar cu constructorul, proiectantul si reprezentantii Primariei. Sefii din ISJ s-au angajat sa solicite noi fonduri pentru grupurile sanitare, in asa fel ca acestea sa devina functionale, dar si sa aiba minimul de incalzire. Ce-i mai ciudat este faptul ca toaletele de la Mera sint ridicate dupa un proiect realizat de Ministerul Educatiei, ce a fost impus la nivelul judetelor. Numai ca acest tip de WC-uri se preteaza pentru interior, ele nefiind functionale ca stabiliment de sine statator. "Firma de constructii nu are nici o vina, caci a respectat intocmai proiectul, care a fost realizat si aprobat la nivelul Ministerului. Au fost circa sase proiecte de acest fel in Vrancea. Am incheiat o minuta prin care ne-am angajat sa solicitam noi fonduri, in asa fel incit toaletele sa devina functionale, dar si sa aiba apa si minimul de incalzire, pentru a primi si avizul ASP. Pina se vor da banii si se va reface constructia, Primaria s-a obligat sa puna la punct vechea toaleta, pentru ca nici parintii sa nu se mai plinga de conditii", a precizat inspectorul general adjunct Emil Onea. Desi Autoritatea de Sanatate Publica a atras atentia de la inceput ca proiectul nu este corespunzator, gospodarii din Mera l-au urmat intocmai pentru cele trei scoli din comuna si abia in plina iarna s-au trezit ca nu mai au ce face. Lucru care nu s-a intimplat in celelate trei localitati unde a a fost aplicat acelasi proiect, Bicestii de Jos- Dumitresti, Fetesti- Cimpuri si Racoasa. "Doar la Mera au fost probleme. In celelalte cazuri lucrarile au fost si receptionate. Neregulile din proiect au fost remediate in acord cu Primaria, de la inceput", a adaugat si Tanase Rota, de la Biroul de Investitii al ISJ. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.