Educație

Pentru Eminescu!

Ziarul de Vrancea
12 ian 2008 816 vizualizări
Celebrarea a 158 de ani de la nasterea poetului Mihai Eminescu pe 15 ianuarie va reprezenta un motiv de sarbatoare pentru majoritatea institutiilor de cultura din Vrancea.

Astfel, luni, 14 ianuarie, Filiala SUD a Bibliotecii Judetene va readuce in atentie scrierile poetului nepereche. De ziua sa, marti, incepind cu ora 16.00, la Sala de lectura se va desfasura un Atelier Eminescu in colaborare cu Cenaclul literar "Duiliu Zamfirescu". Si la Ateneul Popular "Mr. Gh. Pastia", incepind cu ora 14.00, se vor desfasura diferite activitati pentru omagierea poetului. Consilierul educativ de la Liceul de Muzica si Arte Plastice, profesoara Ioana Constantinescu, va recita citeva poezii ale lui Eminescu, iar Corul Pastorala ii va incinta pe cei prezenti din sala cu cel putin 30 de minute de ode si doine. "Pastorala vine sa cinte in mod deosebit pentru cei din clubul virstei a treia. In grupul nostru de pensionari sint si citeva persoane care au cintat in cor si care se vor bucura de intilnirea cu domnul dirijor Sandulachi si fostii colegi. In sala vor fi invitati si voluntarii tineri, carora incercam sa le insuflam cultul unei altfel de muzici", ne-a declarat Lidia Boc, voluntar al Crucii Rosii. Nici oficialitatile nu vor trece aceasta data fara a-si manifesta afectiunea fata de poemele de dragoste ale lui Eminescu. Tot marti, dar de la ora 11.00, Primaria Focsani va depune flori la bustul poetului din Piata Teatrului, urmind ca seara, de la 18.30, ultimii romantici sa participe la un Spectacol omagial - versuri si proza din creatia poetului, consideratii despre cel care a lasat "Luceafarul" sau "Sarmanul Dionis". Spectacolul cu rima, iubire, filosofie si tristete va avea loc in foaierul Teatrului Municipal "Mr. Gh. Pastia" Focsani. (I. CRETU, C. PALADE)


Luceafarul", deja celebrat la Gradinita 7


"Luceafarul poeziei romanesti" a fost sarbatorit inca de ieri la Gradinita nr. 7 din Focsani, in cadrul unui parteneriat realizat intre grupa mare pregatitoare (educ. Petruta Lazarica) si clasa a II-a step-by-step de la Scoala "Duiliu Zamfirescu" (inv. Adriana Hotar si Sandina Zisu). Proiectul "Mihai Eminescu - Fiind baiet, paduri cutreieram" a fost initiat de bibliotecara scolii, Gabriela Harea, care le-a si povestit ieri micutilor despre poetul Mihai Eminescu, intr-un limbaj accesibil, care sa le stirneasca interesul despre viata si opera acestuia. De altfel, cadrele didactice si copiii au marcat nasterea poetului si printr-un ecuson cu portretul lui Eminescu, pe care si l-au prins in piept. Scolarii au interpretat citeva cintece pe versurile lui Eminescu, cum ar fi "La mijloc de codru" sau "Revedere", in timp ce prescolarii nu s-au lasat nici ei mai prejos si au recitat poezii. La final, copiii au avut si o auditie de cintece, dar au si fost recompensati cu dulciuri si sucuri. Activitatile din proiect vor continua si pe 15 ianuarie. (C.S.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.