Educație

Dispar gradinitele din blocuri

Camelia Stănilă
12 ian 2008 786 vizualizări
Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, a asigurat in cadrul videoconferintei cu inspectorii generali din tara ca va rezolva favorabil in 2008 toate solicitarile de dotari, dar si de investitii, daca acestea sint bine fundamentate. Banii vor veni cu prioritate in judetele care si-au cheltuit banii in 2007

"Vrancea se numara printre judetele care si-au cheltuit banii, nu excelent, dar bine", a asigurat inspectorul general adjunct Emil Onea. Potrivit acestuia, in 2008 prioritare vor fi gradinitele. Iar pentru ca lucrurile sa mearga mai repede, dar si pentru a fi mai ieftin, reprezentantii Ministerului intentioneaza sa realizeze proiecte unice la nivel national. "Vor fi proiecte nationale pentru gradinitele noi, ca si pentru salile de gimnastica si de sport. De asemenea, ni s-a spus sa desfiintam toate gradinitele de la parterul blocurilor, din sedii inchiriate, etc", a mai adaugat Emil Onea. Adjunctul ISJ a precizat ca toate investitiile vor fi in raspunderea scolilor si a Inspectoratului Scolar, pentru a se elimina situatiile in care primaria realizeaza un proiect, iar scoala nu este multumita. Astfel se doreste si o responsabilizare a directorilor de scoli in aceasta problema. Deocamdata, Inspectoratul Scolar Vrancea a solicitat nu mai putin de 29,4 milioane de lei pentru finalizarea lucrarilor de investitii aflate in derulare la nivelul unitatilor de invatamint din judet. Costel Militaru de la Biroul de Investitii al ISJ chiar a fost ieri la Ministerul Educatiei, pentru a discuta pe marginea acestor necesitati. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.