Educație

Profesorii nu s-au inghesuit sa ceara concediu

Camelia Stănilă
6 mai 2005 931 vizualizări
Lista definitiva a posturilor vacante va fi afisata pe 16 mai.

Profesorii vrinceni nu s-au inghesuit sa ceara concedii fara plata pina la 29 aprilie, data anuntata de Inspectoratul Scolar. Doar 10 cadre didactice au depus cereri in aceasta perioada, insa unele dintre aceste nu vor putea fi aprobate, dupa cum a precizat inspectorul Vasile Grapa, responsabil cu evidenta personalului didactic. "Sint putine cereri. Ele vor fi discutate in Consiliul de Administratie vineri (azi- n.r.), insa s-ar putea ca nu toate sa fie aprobate, avind in vedere ca unii profesori intra in al doilea an de concediu", a afirmat inspectorul Vasile Grapa. Mentionam ca profesorii beneficiaza de concediu fara plata o data la 10 ani, pentru un an scolar intreg. Vasile Grapa a precizat ca cereri de concediu fara plata vor fi primite si in urmatoarea perioada, pentru situatii bine intemeiate, insa posturile care se elibereaza nu vor putea fi introduse in lista de catedre vacante destinate urmatoarelor etape de mobilitate. Acest lucru va putea avea efecte negative asupra calitatii procesului de invatamint, odata ce la 1 septembrie nu vor putea fi asigurati profesori calificati in unele scoli. "Din pacate nu vom putea introduce decit aceste posturi in lista definitiva, ce va fi afisata pe 16 mai. Nici din scoli nu au mai aparut alte catedre. In lista vom mai introduce si posturile celor care au solicitat concediu pentru cresterea copilului, 12 la numar pina acum, dar si sferturile si jumatatile de catedra", mai precizat inspectorul scolar Vasile Grapa. Oficialii din ISJ se asteapta insa la o avalansa de cereri de concediu in perioada de vara. Sefii ISJ spun ca cel mai greu sint inlocuiti dascalii de limbi moderne, romana, matematica, pentru ca la aceste discipline deja exista un deficit de personal. An de an, tot mai multi dascali se hotarasc pe ultima suta de metri sa solicite concediu fara plata, indeosebi pentru a-si incerca norocul la munca peste hotare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.