Educație

Campus si pentru elevii care vor performanta

Camelia Stănilă
10 ian 2008 864 vizualizări
Acesta va functiona la Focsani, desi initial era vorba de realizarea unui campus cu profil sportiv u 68 de gradinite vor trebui extinse in urmatorii 4 ani

Planul de investitii pe 2008 al Inspectoratului Scolar, definitivat recent, include inca un campus scolar, destinat elevilor care vor sa faca performanta. Acesta va functiona in Focsani, desi initial era vorba ca in municipiu sa fie ridicat un campus cu profil sportiv, care ar putea include actualul LPS. Se pare ca lipsa de spatiu a constituit principalul inconvenient pentru realizarea unei baze sportive de anvergura, care ar fi putut include si bazinul de inot, care si asa va trebui realizat, undeva in preajma Scolii "Anghel Saligny". "Avem deja un liceu cu program sportiv in oras, nu stiu daca ne mai aproba Ministerul. E mai sigur sa-l ridicam la Adjud", a explicat inspectorul general Iordache Bostan, adjudean de obirsie. Pentru buna desfasurare a orelor de educatie fizica s-a propus si realizarea a 43 de sali de gimnastica, printre unitatile vizate fiind Liceul Teoretic Odobesti, Liceul "Ioan Slavici" Panciu, Grupul Scolar "Gh. Bals" Adjud, Scoala nr. 3 Adjud, SAM Homocea, Scoala Suraia, Vulturu, Tulnici, SAM Nereju sau Tataranu. Campusul de performanta, insa, ar fi destinat pregatirii a circa 1.600 de elevi pentru diferite concursuri si olimpiade. Se pare ca acesta va fi functional doar pe perioada vacantelor scolare. Propunerea conducerii invatamintului vrincean este ca acesta sa fie amplasat in zona Colegiului National "Al. I. Cuza". Pe linga aceste doua investitii, pentru 2008 s-a propus finantarea a inca doua campusuri scolare, la Vidra si Dumitresti.


68 de gradinite trebuie extinse


Inspectoratul Scolar a identificat si gradinite ce ar trebui extinse in urmatoarea perioada, in conditiile in care grupa pregatitoare devine obligatorie la gradinita, iar invatamintul prescolar va incepe de la 3 ani. Din cele 286 de gradinite, 68 vor trebui extinse, pentru suplimentarea numarului de grupe, printre acestea figurind si Gradinita nr. 23 Focsani, mutata recent intr-un alt spatiu. La Focsani sint necesare nu mai putin de 32 de grupe, la Adjud, Slobozia Bradului si Tulnici cite 6 grupe, la Jaristea si Naruja cite 5 grupe, la Ploscuteni 4 grupe de prescolari etc. "In 4 ani trebuie sa avem aceste spatii asigurate", a mentionat inspectorul general Iordache Bostan.


Doua microbuze pentru Liceul Auto


Necesarul de microbuze scolare pentru acest an se ridica la 29 de mijloace de transport, pentru 27 de unitati scolare, potrivit situatiei intocmite de ISJ. SAM Nereju a fost propus cu doua autovehicule, datorita numarului mare de copii ce trebuie transportati din localitatile invecinate, in conditiile in care drumurile sint greu practicabile. Desi nu reprezinta o urgenta, si pentru Grupul Scolar de Transporturi Auto s-a propus dotarea cu doua microbuze, care sa fie utilizate de liceeni in practica auto. Propunerile au fost transmise Ministerului Educatiei, insa nu se stie daca vor fi aprobate in totalitate. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.