Educație

Au inceput inscrierile pentru bacalaureat.

Camelia Stănilă
6 mai 2005 865 vizualizări
In acest an sint asteptati circa 2500 de candidati.

Pentru elevii claselor a XII-a, numaratoarea inversa a inceput. Au ramas mai putin de opt saptamini pina cind se va da startul examenului de bacalaureat. La inceputul acestei saptamini au inceput si inscrierile elevilor care trebuie sa sustina "examenul de maturitate", acestea trebuind incheiate pe 13 mai. Oficialii din invatamint asteapta si in acest an circa 2500 de candidati.

Responsabilitatea pentru inscrierile candidatilor din seria curenta revine profesorilor si dirigintilor, iar tabelele intocmite trebuie sa contina si optiunile pentru probele de examen, precum si semnatura elevilor, "pentru a se evita situatia ca unii elevi sa se trezeasca la alta disciplina", dupa cum a precizat inspectorul general adjunct Mihai Ladaru, la ultima sedinta cu managerii din invatamint. Tabelele de inscriere la prima sesiune de bac, pentru absolventii din seria curenta, se vor actualiza dupa incheierea semestrului al II-lea, prin eliminarea candidatilor corigenti, repetenti, cu situatia neincheiata sau exmatriculati.

Pentru candidatii din seriile precedente, inscrierea se face la secretariatele liceelor - centre de examen, unde sint arondate liceele absolvite de candidati. "Restantierii seriilor anterioare, pina in anul 2002 la zi si 2003 la seral, trebuie sa asimileze specializarile avute anterior cu cele care se dau acum la examen. Pentru filiera tehnica exista specializari asimilate, insa pentru filierele vocationala si tehnologica acest lucru se face pe baza solicitarii candidatilor, iar comisia nationala de bacalaureat spune care este specializarea la care se da examen", a mai precizat Mihai Ladaru. Absolventii claselor a XII-a vor sustine bacalaureatul in doar opt centre de examen, sapte in Focsani si unul in orasul Adjud. Potrivit regulamentului, candidatii au dreptul sa sustina examenul de bacalaureat, fara plata, de cel mult doua ori. Prezentarile ulterioare la examen sint conditionate de achitarea unei taxe, stabilita de Inspectoratul Scolar Judetean, dupa cum se precizeaza in metodologie. Elevii care nu au trecut bacul in ultimii doi ani au dreptul de a solicita, in scris, recunoasterea unor probe orale, scrise sau practice (promovate in sesiunile 2003 si 2004). In aceste conditii, ei vor da examen doar la materiile la care au luat note sub 5, in sesiunile anterioare. Elevii din clasele terminale vor incheia cursurile pe 17 iunie, iar cele sase probe ale examenului de bacalaureat vor fi sustinute in perioada 27 iunie- 8 iulie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.