Educație

Bostan se lauda cu un alt NUP

Ziarul de Vrancea
4 ian 2008 839 vizualizări
Inainte de sarbatori, seful Inspectoratului Scolar, liberalul Iordache Bostan, s-a laudat in fata presei cu un NUP primit de la Parchetul de pe linga Judecatoria Focsani, pentru a arata ca a scapat de acuzatiile aduse in urma incidentului de pe 10 decembrie, cind a acrosat o eleva, cu masina personala, pe trecerea de pietoni din fata Spitalului Judetean de Urgenta din Focsani.

Seful Inspectoratului Scolar a confundat rezolutiile de neincepere a urmaririi penale

Desi incadrarea faptei trebuia sa-i dea de gindit, Iordache Bostan s-a aratat foarte bucuros ca a scapat basma curata din situatia care era cit pe ce sa-l lase fara functie. De altfel, seful ISJ a sustinut ca nu a fost chemat deloc la Parchet, sa dea declaratii in vreun dosar. Rezolutia de neincepere a urmaririi penale se referea insa la un alt dosar in care inspectorul general al ISJ era reclamat, dosar deschis la plingerea fostului director al Scolii nr. 2 Bordeasca Veche, democratul Banel Barbieru. Procurorul Paul Mihaila, purtatorul de cuvint al Parchetului de pe linga Judecatoria Focsani, ne-a declarat ca Iordache Bostan a fost cercetat in acest dosar pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, fiind acuzat de Banel Barbieru ca l-a eliberat abuziv din functia de director al scolii. "Sub aspectul laturii obiective nu sint intrunite elementele constitutive ale acestei fapte, numitul Bostan Iordache indeplinindu-si in mod corect atributiunile de serviciu, neprejudiciind in nici un mod interesele reclamantului", se arata de altfel in rezolutia Parchetului. De mentionat ca Bostan mai este cercetat intr-o cauza aflata in atentia Parchetului de pe linga Judecatoria Focsani, pentru o acuzatie asemanatoare, de abuz in serviciu. Cit despre incidentul rutier, seful ISJ nu a scapat de emotii. Potrivit comisarului Mariana Apostol, purtator de cuvint al IJP Vrancea, dosarul in care liberalul Iordache Bostan este cercetat pentru vatamare corporala din culpa si parasirea locului accidentului se afla in continuare la Serviciul Politiei Rutiere. (C. STANILA, C. BOBEICA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.