Educație

Schitul lupilor, cartea unui destin

Iulia Crețu
28 dec 2007 827 vizualizări
Focsaneanul George Grigore a beneficiat la lansarea volumului sau de prezenta profesorului Gheorghe Zaharia u "Schitul lupilor" este o carte a destinului, a initierii, scrisa de un nevazator care vede totusi adincimile existentei

Biblioteca Judeteana "Duiliu Zamfirescu" din Focsani a gazduit acum, la sfirsit de an, o lansare de carte speciala, prezentarea unui volum scris de un nevazator, focsaneanul George Grigore. Cartea sa, "Schitul lupilor", a beneficiat ieri de prezenta numeroasa a celor dragi, dar si a celor care apreciaza scrisul. Printre cei care a ales sa vorbeasca despre "Schitul lupilor" s-a numarat si profesorul Gheorghe Zaharia, acesta trecind in revista parte din simbolurile prezente in carte, de la lupi-daoi, boala, dragoste si destin. "Cei care se uita, nu vad. Cei care nu vad, vad mult mai profund, vad adincimile, nu numai suprafetele. Asistam la un paradox: un om care nu vede demonstreaza ca poate vedea lumea. Orbul este privit dual: orbirea ca pacat si orbirea ca profunzime. Acest al doilea inteles inseamna si cunoastere, vizionarism si initiere. Cartea chiar se termina cu un tablou al initierii. Eroul se vindeca prin dragoste", a declarat profesorul Gheorghe Zaharia. De asemenea, printre cei care si-au exprimat aprecierea fata de cartea scrisa de George Grigore s-au numarat si Paraschiv Usturoi, directorul Directiei pentru Cultura Vrancea, dar si Mircea Bucur, presedintele Fundatiei "Cartea Calatoare" Focsani, organizatie care se ocupa de promovarea creatiilor celor care nu vad si care i-a oferit scriitorului tehnologia vocala pentru calculatorul sau. De altfel, George Grigore a adus la lumina mai multe pagini publicate in revista fundatiei, Radar, unde a publicat un foileton intitulat "Lumea de dincolo de sticla". De altfel, pentru ca acest roman sa vada lumina tiparului de Craciun au "complotat" atit Mircea Bucur, presedintele Fundatiei "Cartea Calatoare", cit si jurnalista Claudia Toader, fiica autorului, care este si voluntar al fundatiei. Evident emotionat de cadou si de toate cele declarate la prezentarea volumului sau, scriitorul a specificat ca va dona 15 volume din "Schitul lupilor" pentru Biblioteca Judeteana, pentru toti cei interesati de scriitura vrinceana. "Lansarea acestei carti completeaza destinul acestui tinut. Nu numai ca se scriu multe carti, insa multe sint foarte bune", a mai precizat Gheorghe Zaharia. Din pacate insa, promovarea scriitorilor vrinceni nu se ridica la nivelul creatiilor lor. Iar in ziua de azi nu este de ajuns sa fii genial, trebuie sa te si ridici din mijlocul mediocritatii. Speram ca prin "Schitul lupilor", George Grigore sa vada drumul spre apreciere. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.