Educație

18 judete participa la concursul de mate Unirea 2008

Iulia Crețu
24 dec 2007 958 vizualizări
Bugetul alocat pentru derularea concursului de matematica a ridicat ceva probleme la votarea de marti din CL

Consilierii locali focsaneni au aprobat in sedinta ordinara de martea trecuta aprobarea sumei de 39.400 lei pentru Sarbatorirea Zilei de 24 ianuarie. Banii vor fi folositi pentru materiale promotionale, organizarea momentului istoric si premii, care vor fi acordate cu prilejul manifestarilor, in valoare de 10.000 lei. De asemenea, 5.000 lei sint destinati amenajarii unei scene in Piata Unirii, iar 24.400 lei vor fi distribuiti Colegiul National "Unirea" pentru organizarea Concursului Interjudetean de Matematica "Unirea 2008". Suma destinata acestei competitii de pe tarimul cifrelor a ridicat citeva intrebari in rindul alesilor municipali, care au pus la indoiala cheltuielile pentru cafea si apa. Conform devizului estimativ, in trei zile de concurs, profesorii participanti vor avea nevoie de cafele si sticle de apa minerala de 3.500 lei (35 milioane lei vechi), mai mult decit s-a alocat pentru cazarea si masa celor 36 de persoane din prezidiu, 2.700 lei. "Se aloca 35 de milioane pentru apa si cafea la un concurs de matematica?", a intrebat acuzator democrata Mirela Bizna. Lamurirea partiala a venit de la primarul Decebal Bacinschi, care a mentionat ca este vorba de un concurs cu prestigiu, la care se vor duela mici matematicieni din 18 judete. "Concursul Interjudetean «Unirea 2008» se desfasoara in perioada 25-27 ianuarie 2008. La concurs participa aproximativ 300 de elevi, 36 profesori insotitori si profesori universitari in comisia de concurs, reprezentind 18 judete. De asemenea, in activitatea de evaluare vor participa si 40 de profesori din Vrancea", se arata intr-o adresa a Colegiului "Unirea" catre Consiliul Local Focsani, semnata de directorul Carmen Atarcicov. La concursul de matematica se vor acorda 12 mentiuni a cite 50 lei, 12 premii III a cite 100 lei, 12 premii II a cite 200 lei si 5 premii I a cite 300 lei. In total, premiile de la "Unirea 2008" vor insuma 5.700 lei. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.